ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Рука США" відчиняє бібліотекам Закарпаття двері у всесвітнє інтернет-павутиння

    06 мая 2024 понедельник
    55 переглядів

    У серпні 2007 року посольство США надало 16 грантів українським бібліотекам на відкриття безкоштовних громадських центрів Інтернету за програмою «Інтернет для читачів публічних бібліотек». Серед інших переможцями конкурсу стали і дві закарпатські центральні районні бібліотеки – Перечинська та Тячівська.

    Відкриттю Інтернет-центру в Перечині, яке відбулося у середу, 23 січня, передував ремонт приміщення, встановлення сигналізації тощо. Також було придбано комп’ютерні столи. Ці видатки взяла на себе районна державна адміністрація. На виділені за грантом кошти, а це близько семи тисяч американських доларів, бібліотека придбала три комп’ютери, під’єднала їх до Інтернету. В цю суму також включено плату за користування Всесвітньою павутиною протягом двох років та послуги системного адміністратора. На урочистому відкритті Інтернет-центру були присутні прес аташе відділу преси, освіти та культури посольства США в Україні Джон Салліван, голова Перечинської райдержадміністрації Михайло Данча, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба, постійні читачі бібліотеки.

    Загалом грантами програми «Інтернет для читачів публічних бібліотек» в області вже встигли скористатися п’ять бібліотек, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    В Інтернеті сьогодні "гуляють" всі школи закарпатського Мукачева
    Закарпаття: Інтернет–центр для людей з обмеженими можливостями відкрився в бібліотеці міста Мукачево
    На Закарпатті у бібліотеку за книгою пішла молодь. А ще донедавна її там не було...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору