ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: У регіональному молодіжному турнірі з шашок-64 переміг шашковий клуб "Вікторія"

    09 мая 2024 четверг
    52 переглядів

    Обласний молодіжний турнір з шашок-64 під назвою «Надії Карпат» нещодавно завершився у м.Ужгород. Змагання проходили у шахово-шашковому клубі с/к «Юність». У них взяли участь 12 юнаків і дівчат (вікова група 1990 p. H. і молодші). Участь юних шашкістів клубу «Вікторія» з м.Іршава додала ваги і престижу юнацьким змаганням.

    Молодь Закарпаття полюбляє гру в шашки і залюбки бере участь в обласних турнірах. Не став винятком і цей шашковий турнір. Цікаво було спостерігати, з яким ентузіазмом і старанням юнаки і дівчата змагалися між собою. Як результат — зіграно якісні і змістовні партії, а вирішальні поєдинки були по-стравжньому змістовні і видовищні.

    Сенсацією став успішний виступ 10-річної дівчинки з м.Іршава першорозрядниці Ольги Павляк, яка не лише склала гідну конкуренцію старшим юнакам, але й зуміла перемогти: її результат - 7 очок з 8 можливих. Стільки ж набрав першорозрядник Віталій Кирик (с.Кам'яниця, Ужгородський р-н). Обом присуджено перші місця. Друге місце посів Михайло Мигович, теж учень Кам'яницької ЗОШ І-ІІ ст. Його надбання — 3 очки.

    Серед дівчат не було рівних 12-річній іршавчанці Ірині Антосяк. Вона зуміла виграти чотири партії та зробити одну нічию. її результат — 9 очок з 10 можливих. Непогано виступила Василина Голов-чак (с.Тихе, В.-Березнянського р-ну). Вона фінішувала другою з 7 очками. Третє місце виборола Мар'яна Васько (Тихівська ЗОШ І-ІІ ст. В.-Березнянського р-ну) - 5 очок.

    У командному заліку впевнену перемогу здобув клуб «Вікторія» м.Іршава (тренер-педагог Анатолій Вайда). У загальному підсумку вони набрали 18 очок. Дружня команда Тихівської ЗОШ І-ІІ ст., яку тренує вчитель фізкультури Микола Топальницький, завоювала друге місце з результатом 12 очок. Третє місце, відставши на одне очко, здобула команда Кам'яницької ЗОШ І-ІІІ ст. Ужгородського р-ну (представник М.Гапак).

    Переможці та призери були нагороджені медалями і грамотами управління з фізичного виховання та спорту МОН України в Закарпатській області (нач. І.Риляк). Активну участь у підготовці даного турніру прийняв заступник начальника М.Мучичка.

    Обласна федерація висловлює подяку за допомогу в організації шашкового турніру представнику обласного управління освіти і науки облдержадміністрації Є.Грабарю.

    Турнір пройшов організовано, на високому спортивному рівні.

    М.РІШКО, голова Закарпатської обласної федерації шашок
    На Кубку Донбаса з шашок-64 закарпатець Микола Кошілко набрав максимальну кількість очок - 14!
    Закарпаття: У с.Нижня Апша пройшов обласний шашковий турнір пам’яті Віктора Ватамана
    Закарпатською королевою шашок стала Юліана Віхніна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору