ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш кримінальним в Україні є західний кордон – Хорошковський

    10 мая 2024 пятница
    75 переглядів
    голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський фото
    голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський фото

    В.Хорошковський зазначив, що найчастіше через західний кордон перевозять контрабандою побутову техніку, будівельні матеріали та продукти харчування, у тому числі і м’ясопродукти.

    "...західний кордон, де насправді криміналізація і тінізація вже досягли таких вершин, що почали конкурувати з легальним пропуском товару», – про це сьогодні, 14 березня, під час брифінгу у Львові голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський.

    За словами В.Хорошковського, сьогодні на Колегії у Львові були присутні керівники усіх силових структур. «Вони нам заявили, що підтримують наші дії у боротьбі з контрабандою та корупцією. Також вони запевнили нас, що проти цього ганебного явища на західному кордоні будемо працювати разом», – зазначив голова ДМСУ.

    "За підсумками колегії Державної митної служби України щодо роботи митниць західного регіону, яка відбулася сьогодні, прийнято ряд кадрових рішень, зокрема, звільнено з посади в.о. керівника Львівської регіональної митниці Олександра Моргуна, який обіймав цю посаду з лютого цього року, а також відсторонено керівників усіх митних постів, на яких за останні два місяці зафіксовано проходження чорної контрабанди. Загалом сьогодні прийнято рішення про звільнення 10-15 осіб".

    Новим в.о. керівника Львівської митниці призначено Олега Гою. Йому також встановлено випробувальний термін у 2 місяці. Гоя до цього пройшов кар’єру від інспектора до начальника Карпатської регіональної митниці.

    Голова Держмитслужби України зазначив, що сьогодні на Колегії було запропоновано не тільки якісь заходи, що ведуть до викриття контрабандних схем, але й певні економічні заходи, які зможуть допомогти західному регіону посісти чільне місце в системі органів Державної митної служби України. «Перш за все, це економічні важелі, які стосуються питання митної вартості, питання ваги, питання кодів. Тобто, ми повинні визначити, який товар має йти і під яким кодом. До прикладу, якщо взяти код по рибі, то червона риба і рибні хвости будуть в одному коді. А це означає, що у звичайного митника завжди є можливість породжувати певне порушення, корупцію і таке інше. І, після наведення порядку, західний кордон зможе давати ті доходи до державного бюджету, на які ми розраховуємо. А ми розраховуємо, як мінімум, на двократне збільшення доходів у цьому році порівняно з 2007 роком», – сказав він.

    Сын председателя Закарпатского облсовета попался на контрабанде

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору