ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Москве протоирей о.Сидор с Ужгорода "просветит" россиян в отношении "самоуправляемой" Закарпатской Руси

    26 апреля 2024 пятница
    139 переглядів
    Глава Сойма подкарпатских русинов неоднократно заявлял о том, что Украина управляет Закарпатской областью незаконно

    В пятницу, 22 февраля, в 12:00 в пресс-центре ИА REGNUM (г.Москва, Российская Федерация) состоится пресс-конференция главы Сойма подкарпатских русинов, ужгородского протоиерея Димитрия Сидора на тему "Закарпатская Русь и Украина", посвящённая провозглашению декларацией Сойма подкарпатских русинов Закарпатской области Украины самоуправляемой административно-национальной территорией под международным контролем, а также введению в Закарпатье паспортов для подкарпатских русинов, идентифицирующих их как правопреемников Закарпатского государства.

    alt="">

    Глава Сойма подкарпатских русинов неоднократно заявлял о том, что Украина управляет Закарпатской областью незаконно и осуществляет геноцид русинского народа. 15 декабря 2007 года Соймом подкарпатских русинов была принята декларация, в которой русины требуют "самоуправляемой территории Подкарпатская Русь, которая до сих пор не утратила своего права на самоопределение".

    В свете самопровозглашения независимости Косово 17 февраля 2008 года, тема самоопределения русинского народа приобретает особую актуальность, сообщает ИА "Регнум".
    Закарпатські русини розділилися на русинів-державників та русинів-автономістів
    Створення на Закарпатті "самоуправляемой территории под международным контролем" вимагає від Ющенка "Сойм Подкарпатских Русинов"
    Русинський рух на Закарпатті змінює політичну орієнтацію?
    Мегапроект книгу про русинів "Народ нізвідки" презентували у столиці України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя ПЕТРО

    Комментарий: 

    ЕСЛИ БЫ ЛЮДИ ЗНАЛИ, КТО ТАКОЙ СИДОР НА САМОМ ДЕЛЕ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Замітив, що Балога намагається бути похожим борідкою на свого духовного гуру.Але ще не доріс...борідкою.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бідні русини, вони такі "бездельники", що нічи їм зайнятись і видумали собі якусь бредову теорію про автономію. Сидор, як головний ватажок, знайшов собі місце на "олімпі" краю у вигляді головного "сектанта" русинів. Ці люди фінансують його а він їм пісеньки потрібні співає, от бізнесХер! Уявіть собі тільки на хвилинку, країна Закарпаття, президент Сидор... Сажаємо всіх "іних", русинів лишається на руці перерахувати... Відновлюємо "історичну" справедливість, переписуємо історію... Адам був руси... сидор його потомок... Ужас!!! Заплатіть і мені, як сидору, хай відчую себе полубогом....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    VSO PODXODIT K SVOEMU APOGEYU, NAKONEC RUSINI SDOXNUT SVOBODNO OT ETOGO BARDAKA KOTORIY BIL PRI SOVETAX POSLE 1945 I "VILNOII UKRAINI" S EYO "DEMOKRATIEY" KOTORAJ PRIVELA DOUPATKU CELOGO NARODA,DEGRADACII RAZNIX NACIONALNOSTEY KOTORIE SHIVUT NA TERETORII UKRAINI,VREMINA STALINISMA USHLI V NIBITIE,ESLI XOCET SOXRANIT CELOSNOST UKRAINI DOLSHNI MISLIT OBEKTIVNO KAK ETO DELAETSJ V DRUGIX NORMALNIX STRANAX MIRA,RESHIMNIM VARIANTOM NEPROYDOT NAVJZIVANIE SVOEY IDIOLOGII ONA PRIVEDOT TOLKO DO KRAXU KAK ETO SLUCILOS SDRUGIMI GOSUDARSTVAMI ETOGO MIRA!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Деякі скептки говорили, щ стаття Мартина у "ЗТ" це видумки. Ось маємо перший результат генерального плану мукачівських аналітиків.
    Покажеться абсурдним, але чомусь напрошується логічний взаємозвязок між о.Сидор- Бавлога -Гарт- Москва- сепаратизм- автономія Закарпаття з гучною назвою "Русь Україна! Люди будьте пильні говорив Ю.Фучек !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Главное чтобы жизнь наладилась, бандиты у власти типа раты задолбали

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Люди будьте пильні говорив Ю.Фучек ! (c) пишет бдительный ужгородец.
    В этой связи:

    Вернулся командированный и приносит бухгалтеру отчет, а там на первой строке:
    Шляпа - 120 рублей. А дальше все, как надо. Бухгалтер его спрашивает:
    - Что за шляпа?
    - Да вот... купил в командировке.
    - Отчет не пойдет - переписывайте.
    Мужчина пошел и переписал - теперь "шляпа" стала в середине списка.
    Бухгалтер опять не принял, потребовал переписать. На третий раз приносит отчет, бухгалтер читает - а в списке шляпы нет.
    - А где же шляпа?
    - А она там, только фиг ты ее найдешь!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну ось ! Я як у воду дивився: вистроюється логічний ланцюжок осіб і дій в зв"язку з поїздкою Тимошенко до Москви і прес-конференцією Сидора в білокам"яній у цей же час: Отець Сидор - Юля - Москва - Сепаратизм - автономія Закарпаття, де Рата - президент, Камиш - прем"єр, а яблучний Спас Сербайло - спікер. Доля закарпатців у цих народно-бютівських розкладах нікого не цікавить. Люди будьте пильні говорив Ю.Фучек !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Если бы еще в этом бреду, orange, вы нашли шляпу- цены бы вам не было...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    orange, Ти деградуєш, чи ти таким був завжди. ? Чому не використовуєш свій головний нік - Камуфляжник:). Бережеш для філософсько-інтелігентних розмов? Ти передраяв із мого поста , який я зробив на Закарпаття онлайн. 20/02/2008 23:26. Цитую:
    Ну ось ! Пророчою на жаль була стаття Мартина, як у воду дивився неборак. Вистроюється логічний ланцюжок осіб і дій : Отець Сидор - Балога - Москва - Сепаратизм - автономія Закарпаття з назвою "Русь Україна". Вітаю вас !
    Добавлю: напевне у таких відщеплених, як ти шестьорок, висохли мозги і немає що сказати. Народ зрозумів: хто чого вартий!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    KASHTANOVCU YUDA LICITSJ TGEBE NADO XRONIK TI PROVERSJ A LUTSHE V STACIONARE DLJ BOLNIX TAKIX KAK TI, BIRITE ISTORIYU V RUKI BESTOLOCI I UCITE NEUKI!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так... типічна реакція "інфікованого" вашковиліковною "хворобою" "бездельника" придуманою потомком адама-русина! Ходімо лікуватись всі разом...!? Нежурись, я завжди буду давати піндюлів таким збочинцям-сепаратистам як ти, і тоді твій сидор буде і далі їздити на мерседесі. А ми з тобою будемо один одному гортанки гризти... Ти їш бринзу разом зімною,а Сидор заморську їжу на "олімпі"... Скажеш за ідею борешся, я теж! Хто правий...?! Той хто добрий... Будь добрим... і незлись ти так, це фіглі...неборак!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Добренький костюм в "божого" о. Сидора, який доносить нам слово Боже. Церковослужителі на відміну від вірян завжди краще жили, а особливо в наші часи. Сидор вдало поєднує своє різностороннє Я, прикриваючись приставкою о. Сидор. От Гівнюк, як він мене обурює...визиває лють! Начебто цьому нещастю я і назаздрю... Русини відгукніться! Розкажіть які палкі почуття сидор у вас викликає. Будьте відвертими...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русини не відукнуться. Команди з СП не поступало. Їх кришу, їх кошельок Мартин засвітив

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Каштаново - за понищення землi трубами газу и нафти селяни на Закарпаттi не мавуть право дустати компензацiю, бо колониальна системая неньки Украйiни йe як у Золотоi Орды Чингиз Хана.
    За транспортнi тарифи через територiю Закарпаття вшиткi грошi мавуть ити до Лвiва и Киiва, бо ай за галичського вазала-короля Данила грошi ийшли до Золотоi Орды Хана Бурундая.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    задушила жаба - костюмчик у Сидора. Подайте бедняжке!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Майже 20 коментарів, в яких не проглядає глузд. Панове, зрозумійте накінець, що ера панування народів одних над іншими, ера панування кланів, диктаторських режимів, різних любих друзів та кумів з проголошенням незалежності Косова нарешті закінчилася. Відтепер кожний народ має право просто піти від таких режимів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    KASHTANOVCU DETI TAM SHIVESH V KASHTANOVI? INTERESNO J BUV BAGATO RAS UVASHOMU SELI NEXOCESH PRIGLASITI V GOSTI? I RASOM POUCEME RUSINSKU ISTORYU NA ZEMLI NA JKIYTI SHIVESH!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якщо комусь не любиться о. Сидор, то лік простий - народ вибере представницький орган влади - раду, сойм, меджліс чи як назве, його голову і будете любити!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Заяви, на типу: "Закарпатская Русь требует независимости от Украины", це наслідки керування Ющенка. Що робити : погодитись із сепаратистами, чи влаштувати їм "горяченьку" баню.При такому президенті, наголошою на слові такому, Україну дійсно можне лихоманити, а враховуючи розклади на владному олімпі...... Сьогоднішний єтап в історії України подібний на російський у часи Ельцена. Висновки :Україні потрібний свій Путін.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так зберіться, панове бояре, "еліта нації" тай покличте Путіна, він же скоро буде без роботи! Рюрика колись покликали та трошки пообтесалися, і дотепер в кольори рюриковичів фарбитеся! Самі ж лиш пити, красти, козакувати!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    21 лютого 2008 року Відповідно до чинного законодавства Службою безпеки України розпочато офіційну перевірку заяв та звернень громадян, неурядових організацій, народних депутатів України щодо фактів поширення окремими особами матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України, а також публічних закликів до вчинення таких дій.
    Конституцією України (ст. 1, 2) встановлено, що Україна є суверенною, незалежною та унітарною державою. Суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
    Особливе занепокоєння викликають заяви окремих політиків у зв’язку з підготовкою до так званого другого з’їзду депутатів усіх рівнів у м. Сєверодонецьку.
    Служба безпеки України нагадує, що статтею 110 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років.
    Служба безпеки наголошує, що вона вживатиме всіх передбачених законом заходів для захисту національних інтересів України і суспільства.
    Прес-центр СБ України
    http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article;jsessionid=9DB13FBBFDBFCC2358F8AE433183CE91?art_id=74981&cat_id=39574

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Народ. Сись красавчик, маєне не тулько файний костюм, ай по телеящику щонеділі вчить паству.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А хто о.Сидора взагалі допускає до виступу по телебаченню? Ось де собака зарита. Можливість покрасуватись з екранів телевізорів, це черговий раз підтверджує, що він (о.Сидор) має звязок і підтримсується місцевою владою, а тепер не тільки...місцевою. Чому доступу до ТВ не мають греко-католики, римо-католики, іудеї, мусульмани.... Звичайно, що тут не обійшлось без владного ресурсу. Крім цього це (виступи по телебаченню) вказує на те, що його відповідним чином "розкручують", щоб мав більший електоральний вплив на душі закарпатців і коли потрібно щоб фахово виконав свою роль Гапона.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не розумію, кіть Балога - русин, то чого його новинка "Старий Замок - Паланок" дає усякі націоналістичні матеріали? Ци кладе яйця у різні кошики?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Закарпатье появились паспорта для русинов, идентифицирующих их как правопреемников Закарпатского государства (Украина)
    В пресс-центре ИА REGNUM 22 февраля прошла пресс-конференция главы Сойма подкарпатских русинов, протоиерея Димитрия Сидора на тему: "Закарпатская Русь и Украина", посвящённая провозглашению декларацией Сойма подкарпатских русинов Закарпатской области Украины самоуправляемой административно-национальной территорией под международным контролем, а также введению в Закарпатье паспортов для подкарпатских русинов, идентифицирующих их как правопреемников Закарпатского государства. Декларация была принята 15 декабря 2007 года на второй сессии Сойма Подкарпатских Русинов.

    В ходе пресс-конференции Димитрий Сидор сообщил, что русины Закарпатской области подвергаются насильственной ассимиляции со стороны властей Украины, и в качестве одного из способов борьбы за сохранение собственной идентичности Соймом Подкарпатских Русинов был введен специальный документ, подтверждающий гражданство Подкарпатской Руси - "легитимация", который выдается каждому желающему русину и подписывается лично председателем Сойма. В удостоверении, которое Димитрий Сидор продемонстрировал журналистам, написано на русинском языке, что "предъявитель сего является правопреемником гражданства Подкарпасткой Руси, образованной решениями Сен-Жерменского (1919 г.) и Трианонского (1920 г.) международных договоров. В документе также указываются личные данные и национальность - русин.

    В ходе пресс-конференции глава Сойма Подкарапатских Русинов передал часть удостоверений заместителю председателя российского русинского землячества "Карпатская Русь" Михаилу Дронову для выдачи российским русинам.

    http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/961490.html

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    . Запхай той паспорт собі і сидору в жопу.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Да нет, Аноним, не так быстро. Вот когда через пол года выдадут полмиллионный паспорт, то разговор будет уже немного другим. Тогда кому-то другому придётся всунуть, куда Вы попросили, результаты переписи, по которой нас всего 10 тысяч. Тогда вы будете просить об автономии, против чего ничего не имею. 'Кохаймося'.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    10 TISJC ETO NETO CISLO KOTOROE PISHTUT UKRAINCI A SOTNI I SOTNI TISJC RUSINOV SHIVYOT NA PODKARPATSKOY RUSI "ZAKARPATTI" KRUGOM LOSH I BESPRIDEL POLITICESKOY UKRAINI

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжнику, цімборе ти начебто трохи мислиш а віриш у казочки сидора!!?? Паспорт!? які вам паспорти видадуть..? Хіба ті які ти з сидором на прінтері розпичатаєш...Будоражите народ...хоча цей сайт і сворений таким як ти та на втіху збочинцю сидору для самопіару. А то у нього комплекс виникне, що він єдиний руси. Втіш його... скільки вас ще там двоє, троє...пишіть і пишіть...возьміть ще і гасло НАС БАГАТО НАС Дітей СИДОРА не ПОДОЛАТИ..."Цимборюймо"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вечно периферийного, вечно проигравшего,Каштаново, жаба замучила. В глубине души он понимает, что это не просто паспорт, а право на часть богатства родной земли, право на часть сумм, доходящих до миллиарда долларов в год, за транзит через территорию края газа, нефти , электроэнергии и грузопотоков в обеих направлениях...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму(15:20).21.02.08 розпочато... Я, громадянин України, частинка її народу - єдиного джерела влади, хочу запитати: а чому тільки тепер? Хіба наміри влади Косово були від вас засекречені і аналітики не робили висновків та довідок керівництву держави про наслідки цих подій для України? Хіба є від вас засекреченими програми партій, урядів України, в яких декларується необхідність реформування адміністративно-територіального устрою? Хіба від вас засекречені результати референдуму в Закарпатті? Хіба ви не знаєте, що Україна - не мононаціональна держава і права корінних народів, національних меншин захищені міжнародними правовими актами?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русин 1 спустись на землю з храму сидора. Не читай його "довідник про створення держави..." бо там крі фантазій нічого нема! В глубині душі я розумію і сприймаю тебе як людину якій скучно і немає чи заянятись, от і провокуєш тут, гівном всіх нерусинів поливаєш. А мені подобається гівном тебе та сидора поливати, от і веселюсь...Ти розумієш, що це ігра от і продовжуймо...На...гівно тобі на голову з сидором.... Твоя відповідь....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русин1. Раби не стають нацією. Запамятай це на залишки свого нікчемного життя.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    анонім непарся?! ти їм нічого недокажеш...русин то є зичавілий УКПАЇНЕЦЬ....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цімборе - РУСИН то є РУСИН,а що тото за звірка "зичавілий УКПАЇНЕЦЬ"не знаю.І видит-мися що і іна чесна чилядь не буде знати.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Каштаново, вытри свой censored замазанный палец, послюняв химический карандаш и на полях "Карпатського голоса" сложи и перемнож.
    Если в год через Подкарпатскую Русь прокачивается в среднем 130 млрд. м. куб. природного газа, по цене за транзит грубо 1,2 долл/1000 м.куб/100 км пути, то из расчета в 200 км. по нашей территории, за 17 лет в закрома Украины уложеннно более 5 миллаирдов долларов США. И это только по газу...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    І ще хочу запитати: чому в ваших висновках не можна помістити пропозиції щодо залучення до розробки адміністративно-територіальної реформи, інших реформ, проривів тощо, тих же активістів громадських організацій? Чому замість співпраці влади з представниками народу вибирається найгірший варіант - погрози, переслідування? Чому служиться окремим особам, кланам, а не народу?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русину 1, ти вважаєш што Газпром ти буде штось платити... Не фіглюй так... Таке враження што ти там у тій віртуальній Пудкарпатській Русі будеш міністром фінансів. У моєму Каштановограді пропоную тобі посаду ПРЕЗИДЕНТА...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вибач тячувськи, я зробив помилку. Слід читати ЗДИЧАВІЛИЙ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ANONIM I TI KASHTANOVCU UCITE ISTORIYU PODKARPATSKOY RUSI NITE KNGI KOTORIE DAYOTVAM KIEV I IXNIE "PROFESORA" SHTOB POZNAT ISTINU NADO CITAT KNIGI RAZNIX STRAN KASAYUSHIXSJ PODKARPATSKOY RUSI, TOGDA S VAMI UKRAINCAMI OCOMTO GOVORIT!!! UCITE ISTORIYU UKRAINCI SHTOB SVAS V NORMALNOM MIRE NESMIJLIS O VASHOY TUPOSTI KAK ETO BILO S KOMUNISTAMI V SVOYO VREMJ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Газпром за транзит газа платит владельцу территории по которой идет транспортировка газа. А на землицу русин "на юг от Карпат" документы имеются. Любой горрай суд Страссбурга примет...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ЗДИЧАВІЛИЙ УКПАЇНЕЦЬ не ліпше.В мозґах у тебе помилка.І сесе надовго!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Но йов хлопці, погралисьмеся та й доста... Ай бо Сидор паскудний чоловік...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Фатьовику - ми не бавимеся!То тобі дітваку видится що сесе "гра".Аби пак ревати не прийшлося і прятатися пуд мамчин сукман смоляку!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Академик Павлов учил, что животина от человека отличается наличием второй сигнальной системы. Но ее еще надо научиться включать. Как посмотрю, коричнево-каштановым такие услия даются с трудом...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ОГОЛОШЕННЯ!!!!В Ужгороді створена ініціативна група, корта займеться збором підписів прихожан міста і області за позбавлення Дмитра Сидора сану церкрвного служителя. Зібрані підписи будуть направлені у вищестоящі органи церковного правління для початку відповідної процедури. НЕ виключено, що біля церкви де "править" Сидор, буде проведено мітинг противників сепаратизму. Українці, закарпатці,ужгородці, якщо ви турбуєтесь за цілісність України, якщо ви проти сепаратизму у будь-яких його проявах - приєднуйтесь . Звязок через форум сайту.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ідіоте - церква одділена од державы.У вашому українському болоті тоже.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Правильно, цього придурка Сидора треба розжалувати у простого циганина і най ходить по світу і агітує

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    XTO DELAET SEPARATIZM TO ETO JRIE UKRAINCI KOTORIE VEDUTSEBJ KAK FASHISTI NA PODKARPATSKOY RUSI ZA VAMI EVROSOYUZKIE TURMI PLACUT KAK ETO BILO S YUGOSLAVSKIMI NACIKAMI GDE ONI VSE ETI NACIKI YUGOSLAVIJ ROSPALAS KAK KARTOCNIY DOMIK ,I UKRAINSKIE NACIKI TOSHE XOTJT ETOGO ROSPADU

    Страницы