ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді грипу сьогодні немає, але захворювання — "на підході"

    06 мая 2024 понедельник
    53 переглядів

    Спеціалісти Українського центру грипу прогнозували, що в кінці грудня — на початку січня на нас очікує грип. Проте це захворювання наразі не зафіксоване в жодному регіоні України, повідомляє лікар-інфекціоніст Ужгородської міської поліклініки Вікторія Маркусь, в котрої ми поцікавилися поточною ситуацією із захворюваністю на вірусні інфекції.

    Щодо ГРВІ, великої групи вірусних інфекцій, що передаються краплинним шляхом та вражають верхні дихальні шляхи, то в листопаді минулого року в місті спостерігалося їхнє зростання, і за ІV квартал на ГРВІ занедужали 1904 ужгородці. У кінці грудня захворюваність пішла на спад; ця тенденція відзначається й протягом першої декади січня 2008-го.

    Проте Вікторія Маркусь пов’язує такий стан швидше з тим, що недужі рідко звертаються до лікарів у період новорічно-різдвяних свят. А пік захворюваності на ГРВІ та грип, за прогнозами, на нас очікує в кінці січня — на початку лютого. І щоб не захворіти, лікарка радить дотримуватися простих правил: загартовуватися, вживати вітаміни, проводити медикаментозну профілактику (приймати противірусні препарати, як-от: арбідол, анаферон, амізон тощо), а в передепідемічний період за можливості уникати місць великого скупчення людей, при чханні або кашлі прикривати рот носовичком, користуватися окремими рушниками, кип’ятити посуд, пише "Закарпаття online".
    Закарпатье: Грипп собирает все большую "жатву"
    В Україні найскладніша ситуація із захворюваністю на ОРЗ і грип — на Закарпатті та Дніпропетрощині?
    Закарпаття: У гірському краї на 39,9 відсотка перевищено епідемічний поріг захворюваності на грип
    Закарпаття: Критичного епідемічного порогу захворюваність досягла в 10 адмінтериторіях гірського краю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ратушняк проклят http://bogakara.narod.ru