ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Мукачівському замку "Паланок" відкрилася виставка робіт патріарха закарпатського живопису Ернеста Контратовича

    03 мая 2024 пятница
    53 переглядів

    Кілька тижнів томув Мукачівському замку "Паланок" завершила свою роботу виставка картин славнозвісного художника Мігая Мункачі у Мукачівському замку «Паланок». Але нині замок знову відкритий для поціновувачів мистецтва — у п'ятницю урочисто відкрилася виставка відомого патріарха закарпатського живопису, народного художника України Ернеста Контратовича.

    "Квіти на вікні"

    Народився він у с.Кальна Розтока Великоберез-нянського району. У 1932 році закінчив Ужгородську публічну школу малювання та учительську семінарію.

    У виставковій залі представлені роботи різного періоду, починаючи із 39-го року («Струмок у лісі», «Осінні настрої», «Весілля на Верховині» та ін.).

    У травні, коли митцю виповнилося 95 років, після чималої перерви виставку робіт організував Закарпатський художній музей ім.Й.Бокшая. Тоді митець не був присутній, оскільки лікувався у санаторії «Теплиця» на Виноградівщині. Саме тепер знову з'явилася нагода побачити картини митця.

    На відкриття прийшли колеги-митці, друзі з-за кордону. Фотожурналіст із Гуменного (Словаччина) Даніела Капральова розповіла, що вже давно знайома з творчістю Ернеста Рудольфовича, тому просто не могла не приїхати. Водночас на відкритті презентували фотоальбом, виданий нещодавно в Ужгородському видавництві «Карпати».

    Останню ж роботу Ернест Рудольфович намалював три роки тому. Своїм учителем вважає одного із засновників закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі. Наразі почувається він добре.

    Оксана Штефаньо, "Фест"
    Ющенко привітав старійшину Закарпатської художньої школи Ернеста Контратовича з 95-річчям
    В Ужгороді звітують художники Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору