ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: До вовчих розбоїв додалися ще й ведмежі!..

    03 июня 2024 понедельник
    58 переглядів

    Наприкінці вересня закарпатські ЗМІ повідомили про зухвалий напад оскаженілого вовка на отару овець та її пастухів в одному з сіл Ужгородщини. А через місяць стався новий трафунок — в останній день жовтня в урочищі Поланя неподалік гори Стуй велетенський ведмідь під час обіднього доїння напав на колгоспне стадо телиць.

    Досвідчений чабан Федір Поцко (він ось уже майже 20 літ поспіль зимує на Полані) та його молодший напарник Петро Дикуняк не розгубилися — вихопили з вівчарської ватри вогняні гирчі і прогнали непроханого гостя. Активно допомагали пастухам їхні вірні друзі — вівчарські пси Тарко, Бумер, Чоря та Лайма. На жаль, одну телицю знавіснілий хижак таки задер.

    Оскільки небезпечний хижак продовжує блукати полонинськими нетрями і тривожити тваринників, які перебувають тут, місцевий осередок Закарпатського товариства мисливців, придбавши необхідний дозвіл, розпочав вистежувати звіра. Вадаси, за словами єгеря Михайла Дроботі, мають намір показово знешкодити бурмила, а саме полювання відзняти на фото і відео, ліцензовані кадри якого з рекламною метою за помірну плату запропонують тим мас-медіа, які найбільш оперативно і правдиво висвітлять цю подію.

    Іван АНДРІЄВИЧ
    Закарпаття: В Ужгородському районі на людей тричі за день нападав вовк!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору