ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Різак нарікає на Івано-Франківський суд і пише лист Карпачовій

    19 мая 2024 воскресенье
    86 переглядів

    Представники Івана Різака оприлюднили лист-відповідь на заяву Івано-Франківського апеляційного суду. Заява носить претензійний заголовок "Чергова фальшивка Апеляційного суду Івано-Франківської області".

    Іван РІЗАК.
    Іван РІЗАК.

    Недавно мені розповіли, що журналіст, який пише на суспільно-політичну тематику повинен не мати почуття сорому. Скажу відверто, що з такою постановкою питання я погодитися не можу. Ось уже кілька днів це почуття мене не покидає, прочитавши заяву Генерального прокурора України про те, що екс-губернатор Різак не звертався до нього зі своїми проблемами. Хто ж це міг дати йому такий текст для озвучення?! Адже навіть центральні ЗМІ неодноразово писали про те, що Різак намагається знайти захист у Генерального прокурора Медведька О.І.. Звернення Різака за допомогою від свавілля правоохоронних органів Закарпаття направляли Генеральному прокурору України неодноразово Голова ВРУ Мороз О.О., його перший заступник Мартинюк А.І., народні депутати України Богатирьова Р.В., Колєсніков Б.В., Ківалов С.В., Ахметов Р.Л., Джига М.В., Симоненко П.В., Кушнарьов Є.П., Єфремов О.П. та багато багато інших. На захист Різака ставав прем’єр-міністр України Віктор Федорович Янукович. Не одноразово зустрічався з п. Медведьком перший Президент України Леонід Кравчук, який мав з ним бесіду щодо захисту Івана Михайловича. Підтримував Різака в його праведній боротьбі і другий Президент України Леонід Кучма.

    Я можу називати ще десятки прізвищ народних депутатів України та відомих діячів, які ставали на захист «політв’язня №1». І знову говорю відверто: мені зараз соромно, але на цей раз не за себе, а за таку серйозну структуру як Генеральна прокуратура, підрозділи якої вже три роки знищують Різака І.М. і що, дивно, знищити не можуть…

    Що ж мало статися суботнього вихідного дня в Івано-Франківській області, щоб провінційний суд був змушений стати на підтримку Генерального прокурора і знову… засудити Різака. На цей раз в заяві, яка з'явилася в ЗМІ у другій половині дня. Що саме обурило суд і не дало його працівникам спокійно спати до понеділка? Як виявилось, заява суду присвячена прес-конференції Різака, яку той дав ще кілька днів тому в агентстві «Інтерфакс-Україна». Які ж висловлювання так не сподобалися Івано-Франківській Феміді? Адже там він звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Карпачової Н.І. з проханням допомогти в своєчасному розгляді його касаційної скарги в Верховному Суді України. Мало того, ми публікуємо підтверджуючі документи, що Різак не одноразово звертався до різних і високопосадових людей з аналогічним проханням. Давайте ще раз прочитаємо звернення Різака до Карпачової Н.І., яке прозвучало на прес-конференції:

    «Уповноваженому Верховної Ради України

    з прав людини Карпачовій Н.І,

    Вельмишановна Ніно Іванівно!

    Змушений знову звернутися до Вас за допомогою. Вже майже три роки Закарпатськими правоохоронними органами здійснюється брутальне кримінальне переслідування мене за політичними мотивами, порушуючи мої громадянські права.

    Судовий процес тривав протягом незрозуміло великого часу, а 31.07.07 Івано-Франківським апеляційним судом без будь яких юридичних підстав було винесено мені обвинувальний вирок. Нагадаю, що 31.01.06 Свалявський суд Закарпатської області вже визнав мене де-факто і де-юре винним по цьому ж епізоду (організація масових заворушень і перешкоджання виборчій діяльності агітаторам за кандидата в Президенти Ющенка), при цьому не запросивши мене на суд ні в якості свідка , ні в якості обвинуваченого.

    Текст вироку всупереч чинному законодавству я отримав тільки на тринадцятий день після його оголошення. Окремих постанов суду я не отримав до цих пір. Чотири з п’яти постанов отримали мої адвокати, та й то технічно це було дуже важко зробити. П’яту постанову, що відправлена судом на дослідування, до цих пір я так і не зміг отримати.

    Я вже інформував Вас про те, що працівники суду категорично відмовлялися дати підтвердження про отримання касаційної скарги. Це однозначно свідчить про те, що такі дії були умисними і направлені на те, щоб зірвати строки подачі касаційної скарги. Та це їм не вдалося!

    Сьогодні з боку Івано-Франківського суду робиться все, щоб у встановлений час касаційна скарга не була розглянута У Верховному Суді України. Вже понад півтора місяця всупереч здоровому глузду і чинному законодавству суд не встановлює дату розгляду касаційної скарги у Верховному суді України.

    Під час судового розгляду було встановлено чисельні порушення моїх прав під час розслідування кримінальної справи відносно мене Закарпатською прокуратурою. Тепер на цей не правовий шлях стає і сам Івано-Франківський апеляційний суд.

    Переконливо прошу Вас в рамках чинного законодавства вплинути на ситуацію і добитися того, щоб моя касаційна скарга була розглянута у Верховному суді України у двомісячний термін як це передбачено чинним законодавством нашої держави.

    Вірю, що Верховний Суд України припинить відносно мене кримінальне переслідування і винесе законне і справедливе рішення.

    З повагою і надією на підтримку Різак Іван Михайлович»

    Зразу мушу констатувати, що в своїй заяві суд нічого не спростував з того, про що говорив Іван Михайлович. Це ще раз доводить його правоту і чисельні порушення з боку суду щодо Різака. Суд лише констатував, що суддя Стефанів Н.С. знаходилася в період з 6 серпня по 27 вересня 2007 року в черговій і додатковій відпустках, що змусило суддю розглядати письмові зауваження адвоката Піх І.Б. до протоколу судових засідань 8 жовтня 2007 року. Ми дуже раді за Надію Степанівну Стефанів, яка, роглядаючи кримінальну справу, до якої прикути увага всієї громадськості України, може спокійно близько 45 днів перебувати у відпустці і не цікавитися справою. Ми дійсно радіємо, що Надія Степанівна в цей час не взяла ще і «лікарняний», що теж не суперечило б законодавству. Дії судді Стефанів суперечать не тільки здоровому глузду, а просто моральним принципам, про які в нашому суспільстві дійсно соромно говорити. Не знайти за 45 днів відпустки кілька годин, щоб розглянути зауваження Піх І.Б. і призначити дату розгляду касаційної скарги у Верховному Суді України, може тільки людина, яка «по-бєспрєдєлу» засуджує невинних людей та ще й не хоче, щоб хтось її помилки виправив. Чому суд називає заяву Різака необґрунтованою? Що замовчує Різак, за словами суду? Хіба на час проведення прес-конференції Різака було відомо час розгляду касаційної скарги Івана Михайловича у Верховному Суді України? Звичайно, ні. Навіть, на прес-конференції Різак заявив, що він публічно вклониться колективу Інтерфаксу, якщо до закінчення прес-конференції ця дата стане відома громадськості і йому особисто. Тому Різак абсолютно нічого не замовчує. Синхронна поява заяви Апеляційного суду Івано-Франківської області та Генерального прокурора України свідчить про повне зростання всіх гілок влади для знищення прав окремо взятого громадянина. На цей раз – Різака Івана Михайловича, а в цілому – це загрожує безпеці держави. Обидві заяви намагаються звинуватити Різака. Але її автори так і не змогли цього зробити. Ми підтверджували конкретними документами неодноразові звернення Різака до п. Медведька. Сьогодні демонструємо Вам повідомлення про вручення телеграм Різака Ніні Карпачовій, Голові ВРЮ Лідії Ізовітовій, Голові ВСУ Василю Онопенку. Різак не одноразово просив усіх сприяти встановленню часу проведення розгляду його касаційної скарги в ВСУ.

    Тому з повною відповідальністю сьогодні можемо заявити, що блискавичні заяви Генпрокуратури та Івано-Франківського апеляційного суду – звичайні фальшивки, направлені на чергову дискредитацію політв’язня №1 Різака І.М.. За їхню координацію, на нашу думку, несе повну відповідальність головний канцелярист «банкової».

    Разом з тим, ще раз офіційно заявляємо, що в заяві суду розповсюджена брехня з найосновнішого питання, вирішення якого добивається Різак. Адже на сьогоднішній день ні Різак, ні його адвокат Мокану (з адвокатом Піх І.Б. ми не змогли зв’язатися) не отримали повідомлення про дату розгляду касаційної скарги у ВСУ. Інформуємо також наших читачів, що Різак отримав із суду тільки три дні тому листа про можливість ознайомитися із зауваженнями Піх до протоколу судових засідань. Різак до цього часу не отримав постанову, якою один з епізодів його звинувачення відправлений на дослідування, і яку він мав право оскаржити протягом тільки 7 днів. Останнє твердження ми можемо підтвердити також повідомленням з Генпрокуратури (два документи) та від Ніни Карпачової (два документи).

    Ми щиро раді, що саме з цієї заяви Івано-Франківського апеляційного суду ми дізналися про реальну дату розгляду касаційної скарги Різака у Верховному Суді України. Це дає надію на те, що в найближчі місяці буде повністю реабілітована людина, яка мужньо бореться з бездушною державною машиною, та ще й перемагає!

    Звертаємося і до відповідальних осіб держави, які допустили безсоромне дезінформування людей у «справі Різака» на цьому етапі:

    «П. Медведько та п. Стефанів! «Справа Різака» перебуває на серйозному громадському контролі. Тому просимо вас говорити людям правду і це додасть вам авторитету. Брехня, поширена вами в останніх заявах, такого авторитету вам не додала.»

    І наостанок: п. Стефанів повідомте через ЗМІ, раз Вам так зручніше, чи прийняли Ви постанову про визнання старшого брата професора Різака Василя Михайловича, дружину Різак Галину Вікторівну та сина Різака Олексія Івановича захисниками в справі брата, чоловіка і батька Івана Михайловича Різака? Про це він просить Вас уже дуже багато багато місяців.

    Івану Михайловичу ще раз бажаємо здоров'я, витримки та перемоги. Бо Ваша перемога, пане Іване, в цьому нерівному двобої – це перемога добра і справедливості. Але пам’ятайте наступне: «Вам запропонували «бій без правил». Во ім'я майбутнього нас і наших дітей, Ви повинні виграти і його. Ми з Вами!

    Юрій Русин
    Адвокат Василь Мокану: "Захищаючи Івана Різака, я ще раз переконався, що будь-який громадянин України є абсолютно незахищеним перед владою"
    Під час передачі апеляційної скарги правоохоронці намагались арештувати брата екс-губернатора Івана Різака — Василя
    Засуджений екс-губернатор Закарпаття Різак звернувся за допомогою до Карпачової
    Екс-губернатора Закарпаття Івана Різака засудили на 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору