ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вибори-2007: Які кадрові зміни очікуються на закарпатському владному Олімпі?

    17 мая 2024 пятница
    51 переглядів

    У зв’язку зі зміною формату коаліції у новій Верховній Раді, на Закарпатті очікуються кадрові зміни у керівництві обласної та ряду районних адміністрацій. Вже зараз відомо, що посада голови Закарпатської ОДА залишається за блоком «НУ-НС». Питання в тому, чи змінить на цій посаді Олега Гаваші його перший заступник Іван Балога — брат голови президентського Секретаріату Віктора Балоги.

    Закарпатський
    Закарпатський "Білий дім".

    З одного боку, НУ-НС виграв вибори в Закарпатті, в той же час результат в 31%, який вони набрали, набагато менший від цифри у 60%, яка ставилась перед керівником виборчого штабу, яким був саме І.Балога. В той же час, в разі призначення останнього губернатором, є вірогідність того, що О. Гаваші стане послом України в Угорській Республіці. До речі, зовсім нещодавно у цю країну Генеральним консулом був призначений І.Іванчо, колишній голова Закарпатської обласної ради.

    Партія Регіонів, без сумнівів, понесе серйозні кадрові втрати. Однозначно, що з посадою заступника губернатора доведеться розпрощатись І. Качуру. Також втратить посаду і начальник Управління культури Ю.Глеба та голова Виноградівської РДА. Експерти прогнозують, що протягом кількох наступних місяців втратить посаду голови партійної організації О.Ледида, який не потрапив у парламент. Найімовірнішим новим керівником регіоналів називають вихідця з Перечинського району І. Мошака, котрий потрапив у парламент за списками ПРУ.

    Найбільші кадрові здобутки очікують на БЮТ, який до сих пір не був представлений у обласній владі. Враховуючи принцип поділу посад між БЮТ та НУ-НС 50/50, місцеві бютівці претендують на посади 2-х заступників губернатора та мінімум кількох провідних управлінь. Претендентом на посаду заступника губернатора по гуманітарним питанням називають А. Сербайла, заступником з економічного блоку може стати В. Гнатків. Доречі його призвіще називають також як імовірного керівника іншої структури, а саме — ДПА в Закарпатській області – адже податкова находиться у віданні мінфіну, і не є таємницею, що економічний блок у новому уряді НУ-НС погодився віддати Ю. Тимошенко.

    Також БЮТ претендує на посади керівників 4-х РДА, де їх партія отримала перемогу. Так, Свалявську РДА очолить Є. Удворгелі (котрий вже очолював її у 2005 році), Перечинську РДА може очолити або Ф. Грубий (теперішній заступник голови райради), або В. Поприк (котрий очолював управління економіки РДА, а зараз очолює фінвідділ РДА). Претендентом на пост керівника Ужгородської РДА є П. Чучка, сільський голова Баранинців, а Великоберезнянську адміністрацію може очолити теперішній керівник фракції БЮТ в райраді.

    Серед переможців є і Народний блок Литвина. В разі приєднання народників у парламенті до коаліції, одним із заступників губернатора може стати представник НПУ. Найімовірніше, Ратушняк доручить представляти інтереси партії на цій посаді Анталу чи Химинцю. Якщо кілька депутатів зі списку підуть до виконавчої влади, депутатом знову може стати Сятиня. Проте, навіть в разі не входження Литвина до коаліції місцеві народники не залишаться в програші – наявність на рівні Києва парламентської фракції є серйозним чинником, який стане в нагоді Ратушняку в його конфлікті з Балогою, інформує Закарпат.info.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Про "народ", "мою нацiю", "титульну нацiю" вiдразу забули i навiть не прихвативши лошки побiжали сьорбати з корита ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бред!Якщо і заступників будуть призначати за політичним присмаком -ми далеко не підемо.Це постановка питання пані Юлі!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вивихнута логіка. Бо якщо Литвин справді увійде до коаліції, то це виграш не Рати, а, скоріше, Балоги, бо Рата мав би заткнути свого писка, і не вякати більше на главу Секретаріату Президента.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    хорошо что сделали публично предварительные кандидатуры1 Русины всех внесут в люстрационные спискиё Недалек тот час когда надо будет дать ответЁ если они захотят остаться в Закарпатье