ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Держгірпромнагляд України: Є реальна загроза повного затоплення та втрати Солотвинського солерудника

    01 июня 2024 суббота
    41 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", насос, який днями вийшов з ладу, та забезпечував відкачку води, зокрема, з шахти №9 створив непрогнозовану ситуацію. Приток води на шахті досягнув вже 250 – 270 м./год. і затопив приствольні виробки стволів «Головний» і «Вентиляційний». Під загрозою затоплення також лікарня, яка розташована на верхніх горизонтах шахти.

    Незважаючи на те, що з лютого 2007 року Держгірпромнаглядом України введений особливий режим державного нагляду на Солотвинському солеруднику,а теруправлінням по Закарпатській області видано понад 300 приписів, Переважна більшість порушень до цього часу не усунута. На даний час заборонено перебування людей у підземних виробках шахти № 9, окрім, осіб, зайнятих демонтажем гірничого обладнання.

    Керівництвом Комітету Держгірромнагляду України направлено лист до Міністерства аграрної політики про необхідність проведення відповідних заходів щодо стабілізації ситуації та не допущення повного затоплення шахти №9, повідомляє сайт Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду України.

    Довідка: На Солотвинському солеруднику балансові запаси солі складають понад 250 млн.тонн. В останні роки тут спостерігається активізація карстових процесів через затоплення гірських виробок. На шахтах солерудника розташовані 2 унікальні лікарні для хворих на астму.
    На Солотвинському солеруднику через поломку насоса шахту № 9 заливає вода!
    На Солотвинському солеруднику, який дає Україні майже 5 відсотків солі, введено особливий режим державного нагляду
    На Солотвинському солеруднику на Закарпатті фактично закриті шахти №№ 8 і 9
    Закарпаття: Роботи на шахтах у Мужієві та Солотвино призупинено

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору