ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мер Ужгорода Ратушняк "проколовся" на своєму "дітищі" — комунальному підприємстві "Уж", якому вказано на порушення конкуренційного законодавства

    19 мая 2024 воскресенье
    50 переглядів

    Закарпатське обласне відділення АМКУ оштрафувало ЗАТ “Воловецьнафтопродукт” на 1 тис. грн. за неподання інформації у встановлений законодавством термін. Антимонопольники також порекомендували КП “Уж” в Ужгороді, створення якого ініціював міський голова Сергій Ратушняк, припинити дії з ознаками порушення конкуренційного законодавства.

    Так, при наданні послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів у відведеному секторі м.Ужгород, КП укладало зі споживачами договори, які не відповіають вимогам чинного законодавства. Зокрема, у договорах відсутні такі обов’язкові умови, як реквізити юридичної особи, яка надає послуги, загальний обсяг вивезення твердих і рідких побутових відходів, загальна сума оплати, середньомісячна вартість послуги, пункт щодо проведення відповідних перерахунків за неякісні послуги і т.д.

    Крім того, КП встановило у договорах непередбачені нормативними документами умови. Наприклад, у договорах із фізичними особами містилася вимога попередньої оплати.

    Окрім того, Закарпатське обласне відділення АМКУ порушило справу за ознаками зловживання монопольним становищем з боку ВАТ “Закарпатгаз”. Як з’ясувало Відділення, товариство зволікало з видачею ТОВ “Енергоресурси” техумов на підключення його 6 автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій, які проектуються у Виноградівському та Тячівському районах області, до мереж “Закарпатгаз”. Наразі триває розслідування.

    Також порушено справу проти ПП “Шерхан” смт.Великий Березний за ознаками порушення конкуренційного законодавства у вигляді недобросовісної конкуренції. Як з’ясувало Відділення, це підприємство неправомірно використовувало фірмове найменування “Шерхан”, пріоритет на використання якого має ПП “Шерхан” м. Ужгород, що надає послуги, пов’язані з охороною державної та іншої власності. Оскільки це може призвести до змішування з діяльністю суб’єкта господарювання, Відділення проводить розслідування.

    Закарпатське відділення Антимонопольного комітету України
    Амбіції мера Ужгорода Ратушняка тільки шкодять Закарпаттю
    Ужгород: Меру Ратушняку поставили "двійку" за незадовільну підготовку до літньої оздоровчої кампанії
    УЖГОРОД: "АПТЕЧНА ВІЙНА" МЕРА РАТИ
    Хто займається аптечним "рейдерством" в Ужгороді?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору