ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Безпекарі Закарпаття затримали горянина із вибухонебезпечним арсеналом

    01 июня 2024 суббота
    44 переглядів

    До відома мешканців Закарпаття неодноразово доводилась інформація про дії органів Служби безпеки України у сфері боротьби з тероризмом та незаконним обігом й розповсюдження засобів ураження.

    Інтерес до реалізації озброєння зацікавленим особам та організаціям з боку так. званих «зброярів» набуває з року в рік постійного зростання. Водночас, ростуть кваліфікація, професіоналізм та технічне забезпечення правоохоронної системи в роботі і з зазначеної проблематики.

    Днями в результаті спільної роботи співробітників Управління СБУ в Закарпатській області та Воловецького РВ УМВСУ неподалік від посту Н.Ворота затримано мешканця Воловеччини, який мав при собі вибухонебезпечний крам часів другої світової війни, зокрема, 50-мм мінометну міну, дві ручні гранати «М-39» виробництва Німеччини, гранату «Ф-1» та три гранати «М-36» угорського виробництва.

    Як повідомили "UA-Reporter.com" в прес-службі УСБУ в Закарпатській області, у ході невідкладних слідчих дій встановлено, що неподалік місця затримання «зброяр» мав схованку, з якої співробітники СБУ та МВС вилучили ще одну міну та дві ручні гранати. В зазначеній історії не обійшлося без покупця боєприпасів, який на даний час розшукується правоохоронцями. Працівниками міліції проводяться заходи по встановленню повної картини події і можливої причетності затриманого до різного роду оборудок із озброєнням.

    Протягом 2006-2007 років закарпатським управлінням СБУ у подібних поцінувачів зброї вилучено понад 300 одиниць засобів ураження (автоматична нарізна та гладкоствольна зброя, гранати, снаряди, міни і авіабомби, у т. ч. часів другої світової війни, тротил, вибухові пристрої, електродетонатори тощо).
    Управлінням СБУ в Закарпатській області розпочато поглиблений пошук у фондах архіву документальних свідчень про політичні репресії радянських часів
    Закарпаття: Крайове СБУ запровадило "телефони довіри"
    Закарпатські безпекарі викрили механізм контрабанди деревини за кордон з використанням фальшивих сертифікатів
    На українсько-угорському кордоні ліквідували черговий канал нелегальної міграції

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору