ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Мукачівська греко-католицька єпархія презентувалася в Інтернеті (ОНОВЛЕНО)

    23 мая 2024 четверг
    62 переглядів

    У перший день зими Апостольський адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії вдруге приймав журналістів у своїй резиденції, точніше у тій невеличкі частині, які на сьогодні віддана церкві. Темою зустрічі було відкриття офіційного сайту єпархії.

    Апостольский адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан (ШАШІК).
    Апостольский адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан (ШАШІК).

    Отож тепер усі відомості про закарпатських греко-католиків можна читати в Інтернеті за адресою www.mgce.uz.ua/i]. Веб-сторінка міститиме не тільки новини, але й історію єпархії, проповіді, біографії видатних осіб, фотогалерею. Одне слово, це буде справжній електронний архів однієї з найбільших конфесій краю.

    На запитання, як церква ставиться до Інтернету, владика Мілан відповів, що вважає це дуже важливим. „Інтернент дуже поширився у світі. Якщо його використовують для поганих справ, то чому тоді не робити за його допомогою й добро? Здобутки техніки, які використовуються на благо, церква вважає моральними”. Свою сторінку має не тільки Ватикан чи Московська православна церква, але й окремі парафії. Тому такий крок Мукачівської греко-католицької єпархії є намаганням іти в ногу з часом. До речі, в майбутньому інформація сайту буде подаватися й англійською та італійською мовами.

    Також журналісти оглянули оновлений вигляд єпархіального видання „Благовісник”. Як відомо, часопис відродився 15 років тому після легалізації греко-католицької церкви. За цей час видання значно зросло. Нині тираж його сягнув 7200 примірників. А той факт, що часопис майже не має списань, відразу відносить його в число найвпливовіших часописів краю.

    З листопада місячник набув журнального вигляду і, як запевнила головний редактор „Благовісника” Мирослава Мацо, попереду ще чимало нововведень, зокрема й інтернет-версія часопису.

    Цікавилися журналісти і ситуацією довкола конфліктної ситуації в Зарічеві Перечинського району. Як відомо, тамтешні греко-католики домагаються почергового богослужіння у храмі, який їм належав до 1949 року. Але православні не хочуть проявити християнську терпимість. Уже 15 зиму літні зарічевці змушені будуть молитися на морозі. Хоча просять дещицю: почергове богослужіння на період, поки збудують свою церкву. Владика Мілан закликав журналістів відстояти одну літургію на морозі, аби зрозуміти, в якій ситуації перебувають багато вірників краю.

    Олександр ГАВРОШ, офіційний сайт Закарпатської ОДА.
    Закарпаття: Мукачівська греко-католицька єпархія презентувалася в Інтернеті та повідомила про незаконні дії православних священиків
    Апостольский адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік запросив до себе владик Європи

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Verchovynec
    09.12.06 (20:21)

    Я плакаль!!Жги эсчо.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та про що можна говорити якщо ми дозволили в Києві сісти в Печерську Лауру Маскальським прибічникам,там не йде про християнські справи а про історичні цінності,а крім того Москва хоче там в Україні зробити свій Ватикан.Тому то і в таких наприклад селах як Келичин де народився і Августин Волошин а батько його був там грекокатолицьким священником до цих пір господарює московський патріархат.До цих пір судочинство вклоняється московському папі.Пилипець,Ростока дійшло до того що там побудували нові церкви ,але люди боялись всевишнього гніву і хрест на нових церквах залишили як було на старих це як в тій басні: ...
    Не судіте люди,
    Ніхто того не видає,де по смерти буде.
    Чи у царстві чи у пеклі будеш вікувати,
    Треба всюди добрі люди приятеля мати...Заки наші Закарпатці не отямляться зати в наших краях буде гуляти дух московії.Настав час скинути з наших плеч ярмо комуністичного -ленінського нахабства і безбожництва.Хамства неохрещених байстрюків ,Януковичів,Кучмів,Медведчуків.
    Повертаймось в лоно нашої прадідівської церкви.А таким як Келичинські провокаторам хочу сказати що настане час коли вони плакатимуть перед Божим судом за діянія які вони спричинили.Роздвоюй і властвуй така була імперська політика вона прекрасно демонструється тут в моєму рідному селі.Подивіться на Ізківчан чи Репинчан де живуть ,працюють так як і ви мої земляки,але не втратили відчуття гідності і достойності не ганьбляться свого коріння яке було грекокатолицьке а не Московського царя батюшки.Задумайтесь мої земляки.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читаючи, статтю роблю висновок, що греко-католицька церква отримала свободу, і вийшла з катакомбів почала відроджуватися, і скільки багато позитивних змін стається в церкві напевно це тому що З НАМИ БОГ, РОЗУМІЙТЕ ЯЗИЦІ (НАРОДИ) БО З НАМИ БОГ, а чому за пятнадцять років не вирішуються питання щодо греко-католицької церкви відповідь лише одна люди при владі є ті які ще молються свому богу - який помер і лежить на червоній площі, поки вони не повернуться доЖИВОГО БОГА до тих пір Україна буде вмирати, і лише завдяки тих парафіян які вже не лише пятнадцять а 57 років моляться поза церквою які в них забрали, завдяки їхнім молитвам ми маємо надію що наша влада оживе, і проблеми будуть вирішуватися. Готуймося до Різдва, і поляка владиці Шашику і всім попереднім владикам за їхній вклад у відроження віри на СОНЯЧНОМУ ЗАКАРПАТТІ.