ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оголошений у розшук як організатор убивства журналіста Гонгадзе Пукач живий

    12 мая 2024 воскресенье
    31 переглядів

    Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, який перебуває в міжнародному розшуку як організатор убивства журналіста Георгія Гонгадзе, живий, упевнений колишній генеральний прокурор України, нині народний депутат Святослав Піскун."Він (О.Пукач) живий. 100 відсотків вам даю», – сказав С.Піскун в інтерв'ю газеті «Дело», опублікованому в понеділок. "Думаю, він уже зробив пластичну операцію, змінив зовнішність, змінив прізвище», – зазначив С.Піскун.

    Він також нагадав, що О.Пукача було затримано за перебування С.Піскуна генпрокурором. «Якби Пукача не відпустили, справу було б уже розкрито. Тому Пукач так довго бігає. Він – ланка, яка знає все про вбивство Гонгадзе», – заявив С.Піскун.

    Як повідомлялося, Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства. Замовників убивства досі не встановлено.

    19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва розпочав попереднє судове слухання справи за звинуваченням виконавців убивства Г.Гонгадзе. Обвинувачувані – колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (перебувають під вартою), Олександр Попович (на підписці про невиїзд). Ще один обвинувачуваний у вбивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач перебуває в розшуку.

    Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив, що стосовно О.Пукача ГПУ в травні цього року підготувала пакет документів і направила в Генпрокуратуру Росії. Таке рішення, за словами О.Медведька, було ухвалено у зв'язку з появою інформації про перебування О.Пукача на території РФ. За його словами, правоохоронні органи також направили держпрокурору Ізраїлю ордер на арешт О.Пукача, оскільки слідство мало у своєму розпорядженні інформацію про можливе перебування колишнього начальника зовнішньої розвідки в цій країні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору