ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скільки ще "Премікс" загрожуватиме здоров’ю населення Закарпаття?

    13 мая 2024 понедельник
    63 переглядів

    Вчора на Закарпатті за участі міністра охорони навколишнього природного середовища України Василя Джарти розглядалися шляхи вирішення проблеми отруйних хімічних відходів "Премікс" угорського походження, які завезені на територію України з Угорщини приватною фірмою «Озон» і які вже кілька років "складуються" на Закарпатті. "Премікс" вирішили запечатати в контейнери й тимчасово захоронити подалі від людей. Але на це потрібно 3,5 млн грн.

    Загалом розглядалось три варіанти вирішення ситуації з «Преміксом»: повернути відходи в Угорщину, утилізувати і захоронити. Про це вчора, 22 вересня, під час прес-конференції в Ужгороді повідомив міністр охорони навколишнього природного середовища України Василь Джарти. Міністр також підтвердив, що речовина «Премікс» належить до першого класу небезпеки, повідомляє "ЗІК".

    Куди саме вивезти відходи, будуть визначати експерти. На питання, коли це буде зроблено, Василь Джарти відповів, що не може назвати дати. Присутній на прес-конференції голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші додав, що йдеться про «досить жорсткі» строки.

    На думку заступника Генерального прокурора України Тетяни Корнякової, яка також перебувала в Ужгороді, найкраще було би вивезти «Премікс» назад, до Угорщини. «Що ж до кримінальної справи, порушеної за фактом забруднення земель цією речовиною, то її вже майже завершено», – повідомила посадовець. Варіант з утилізацією відпав через небезпечність речовини.

    «Я би дуже хотів побачити людину, яка це зробила (ввезла відходи до України, – ЗІК)«, – зауважив Василь Джарти.
    Угорський "Премікс", що зайнявся, не встиг нашкодити закарпатцям
    Жителі закарпатського Мужієва заблокували колону вантажівок із скандальним "Преміксом"
    Закарпаття: Скандал з угорським "Преміксом" триває
    Вивезення «Преміксу» із Берегово гальмують Мінохорони здоров’я та Мінекології

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Стільки буде ПРемікс губити здоровя наших людей, скільки любі друзі президента при владі будуть красти і збагачуватися за рахунок здоровя людей. Хай живуть українські злодії, прибічники (так, про людей) української нації. ГОре тим, кого нинішня злодійська влада дурить і оббирає. Русини! Пробудіться вже накінець, подивіться, як вас обікрадують.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Частина мадярських відходів - забруднене ртуттю скло - вивозилось на Макеєвський ртутний комбінат. А хто був мером Макєєвки? Пан Джарти! Ось хай він і згадає, хто ж той гад, що завіз нам це лайно