ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Не книгою єдиною вирішили жити Дравці... Або вдаримо Чучкою по культурі!

    19 мая 2024 воскресенье
    53 переглядів

    І задовбали своєю байдужістю рідну бібліотеку за стіною ресторанно-революційного комплексу “Деца у нотаря” так сильно, що вона скоро буде лежати в труні у білих тапочках...

    Ужгород. Будівля бібліотеки у мікрорайоні
    Ужгород. Будівля бібліотеки у мікрорайоні "Дравці"...

    Прикро, але довелося констатувати цей факт на річницю Великого Помаранча, дорогого всім, як спогад про перший секс. Від такого страху й безнадії завідувач бібліотечної філії Магдалина Іванина прямо-таки злягла. Та й не дивно. В хисткому прихистку для книг — холодно, от-от впаде стеля, сиро. А жінка вона пенсійного віку. Душа би її хотіла добра для книг, бажала би дати тепло відвідувачам, але ж що, коли зовсім не гріє занедбане вогнище культурного дозвілля в портових Дравцях?

    Відтак ми поговорили з оптимістично націленою в майбутнє, як мовиться, “всім смертям на зло” Ганною Бандуркою — директором Ужгородської міської централізованої бібліотечної системи.

    — Ми думали, що в Дравцях, аби книжки зовсім не пропали від сирості, — говорить вона, — перенести їх до тутешньої школи. Проте шкільна бібліотека ніколи міською не стане. Та й на старому місці бібліотека вже відбулася як єдиний освітній осередок мікрорайону "Дравці". Та в місті, яке динамічно споруджує маєтки владним мужам, навіть куцих грошенят для розумного, доброго і вічного знайти — немає!?!. Що з того, що ми з філософськи налаштованим на вічні спостереження Аленом Пановим, заступником голови Погорєлова, дивилися, що поряд із джерелом гумору й горілки “Деца у нотаря” стеля на книжки та бібліотекарку Іванину валиться. Нічого від того не змінилося. Подивилися й пішли. Візуальне ставлення до багатьох кричущих проблем — характерна особливість достойників з нинішньої міської ради.

    Г.В.Бандурка висловила заднім числом думку, що панові Чучці не кепсько було би ще колись, перед вводом у дію ресторанно-революційного комплексу, відремонтувати не ресторанну частину, а все приміщення в повному обсязі.

    На жаль, П.Чучка про це не здогадався. Стягує зараз гумористів з усього світу сміятися, що поряд бібліотека валиться, а коли там когось задушить — то стане ще смішніше. Екстрім, мовляв!

    Разом із Г.Бандуркою ми прийшли до закономірного висновку, що на бібліотеках нині лише спекулюють, а нічого не роблять. «Зрештою, — вирішує Г.Бандурка, — в наших прекрасних Дравцях можна об’єднати шкільну й міську бібліотеки, але все ж на старому місці — біля орденоносного ресторанно-революційного комплексу. І саме село має нарешті сказати своє слово, чи потрібна йому бібліотека, чи досить деци в кущах чи в генделику?»

    Василь ЗУБАЧ

    ПІСЛЯМОВА. Як стало відомо «UA-Reporter.com», голові громадського об’єднання «Місто», депутату Ужгородської міської ради Сергію Слободянюку надійшов колективний лист-скарга від мешканців мікрорайону «Дравці», в якому вони просять допомоги у вирішенні подальшої долі своєї бібліотеки, яка є єдиним осередком освітництва і культури у мікрорайоні “Дравці”:

    «Шановний Сергію Миколайовичу!

    Ми, пенсіонери та батьки читачів бібліотеки мікрорайону „Дравці” просимо Вашої допомоги у вирішенні подальшої долі бібліотеки, яка знаходиться по вул. Гагаріна, 98.

    В 1995 р. п.Чучкою П.П. в корисних цілях бізнесу корчми „Деца у нотаря” бібліотеку було переведено в приміщення клубу. В даний час бібліотека потребує капітального ремонту крівлі, стеля затікає, приміщення знаходить в аварійному стані. Тому просимо міську раду виділити кошти на ремонт або вернути колишнє приміщення в цьому ж будинку, яке пустує. Бібліотека обслуговує читачів і інших шкіл міста, які проживають в Дравцях. А нам пенсіонерам і батькам, отримавши пенсію у відділенні зв’язку, яке знаходиться поруч, буде зручно зайти в бібліотеку за цікавою книгою чи почитати газету, журнал, які із-за мізерної пенсії неможливо придбати.

    А клуб повернути молоді мікрорайону.

    З повагою, жителі Дравець (всього 12).»

    Фракція СПУ в Ужгородській міськраді, уповноваженим представником якої є С.Слободянюк, звернулася до Голови Закарпатської ОДА О.О.Гаваші, Ужгородського міського голови В.В.Погорєлова та начальнику управління майнової політики м. Ужгорода В.І.Мартина з вимогою недопущення виселення філіалу бібліотеки №6 мікрорайону “Дравці” Центральної міської бібліотеки, яка знаходиться за адресою м. Ужгород, вул. Гагаріна, 98. Так як під виглядом ремонту приміщення бібліотеки це приміщення ужгородська влада бажає віддати комерційній структурі. Фракція СПУ наполягає на продовженні терміну оренди, який є дійсний до 1 січня 2006 року, мінімально на 20 років, а також передбачити у міському бюджеті на 2006 рік кошти на ремонт стелі бібліотеки.
    Закарпатський Рух відтепер під контролем Ратушняка?
    Бармен Чучка влаштував «розкольницький дебош» у Народному русі Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слобода-соціаліст заговорив про проблему з бібліотекою. Спочатку навчися читати, йолопе.
    Чому ця ваша бібліотекарка не дасть статистику відвідувачів її закладу. Курвацька влада довела народ до бездуховності, а тепер шукає крайніх. Не потрібна нікому ваша бібліотека в Дравцях. І не Чучка в цьому винен.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проблему порушили мешканці м-ну "Дравці".У вівторок на сесії міськради буде оголошено депутатський запит стосовно цієї проблеми