ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати Ужгородської міської ради перейменували площу Привокзальну на площу імені Георгія Кірпи

    16 мая 2024 четверг
    59 переглядів

    Кілька хвилин тому депутати Ужгородської міської ради на своїй позачерговій сесії ухвалили рішення, згідно з яким площа Привокзальна віднині носитиме ім’я покійного міністра транспорту України Георгія Кірпи.

    Дане рішення міські депутати прийняли з ініціативи трудового колективу Ужгородського відділку Львівської залізниці, віддавши таким чином шану покійному міністру транспорту України Георгію Кірпі, який доклав максимум зусиль для того, аби обласний центр Закарпаття мав сучасний залізничний вокзальний комплекс, а не споруду, яка відповідала хіба що якомусь провінціальному містечку, але аж ніяк не західним залізничним воротам України. Стара будівля вокзалу в Ужгороді була побудована ще в 1905 р. і не відповідала сучасним вимогам.

    Під час робіт під началом Г.Кірпи було повністю реконструйовано старе приміщення Ужгородського вокзалу, який тепер переобладнаний під приміський вокзал. Також була побудована нова будівля, нова станція екіпіровки передрейсової підготовки потягів з пропускною спроможністю 5 потягів в добу, нова котельна і водонапірна башта, три криті перегони. Загальна вартість робіт і матеріалів склала 180 млн. гривень.

    У справедливому прагненні увіковічнити пам’ять свого талановитого керівника трудовий колектив Ужгородського відділку Львівської залізниці підтримав Ужгородський міський голова В.Погорєлов, секретар Ужгородської міської ради В.Феєр, депутат міскради, голова Ужгородської міської організації Партії регіонів України Юрій Беляков та більшість міських депутатів.

    Как сообщалось, 27 декабря 2004 года министр транспорта и связи Украины, генеральный директор "Укрзализници" Кирпа был найден мертвым в загородном доме в Бортничах Киевской области. Тело было найдено около 17.40. Стало известно, что приблизительно в 15.00 Кирпа провел с дачи жену, а в 16.00 имел длительную беседу с неизвестным собеседником по телефону. Был найден также пистолет. Генпрокуратура возбудила уголовное дело по статье "доведение до самоубийства", однако в процессе расследования следствие окончательно отклонило версию убийства.

    Завтра в Ужгороді відкриється новий вокзальний комплекс
    Завтра у залізничників Закарпаття — свято
    Вокзал для ...всього Закарпаття!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мені здається, його-таки Георгій звали. А взагалі -- вірно зробили депутати. Кирпа для міста зробив стільки, скільки не зробив ніхто з його попередників, а тим більше з більшості сучасних місцевих політиків і господарників.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цілком згідна з LC

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Правильно сделали,Кирпа был великим человеком.Ошибка Кучмы надо было ставить Кирпу президентом ,а не Януковича зека

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одры,этот вариант прорабатывался, но к сожалению, Кирпа многих политиков не устраивал. Он был слишком сильной и самостоятельной фигурой. Хотя если б он шел на выборах вместо Янека, то это была его победа, ане Помаранча.
    Все эти слухи про его самоубийство - тупая и бездарная ложь. Люди, которые знали его близко в один голос твердят что он никогда не сделал, то о чем трубят "журналюги".
    Украина действительно потеряла одного из самых достойных своих сыновей. А все эти росказни про его супербагатства и розкош хоть и "имеют место быть", но посмотрите сколько он сделал для нашей страны и какую он оставил память. Кто из нынешних или бывших политиков или чиновников смог сделать больше?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Эти полный писец Оранжевой революции. Ужгород собрал 20.000 человек на митинг протеста против Янека, для победы которого Кирпа и К(о) переводили миллиарды наших гривен. А то, что Кирпу не двинули в президенты - это не ошибка Кучмы. Это был бы настоящий диктатор, которого боялся даже папа Кучмо. НО, для любителей диктатуры: есть закон - от встряски бардака порядка не бывает. Несмотря на все усилия Кирпы, на его Укрзализныце так и остался бардак, а "Львов-Солотвино" как был всю жизнь вонючим, так и остался. Вокзалы Кирпы (и в Киеве, и в Ужгороде) - это была бы его модель Украины. Они страшно дорогие (раз в 10 завышена стоимость) и нефункциональные (особенно ужгородский), главный упор на показную бутафорскую роскошь. Эта модель называется Золочёная Руина.
    А то, что Ющ "кинул" всех - это другой вопрос. Я за вторую революцию, которая бы навсегда смела и эсдеков, и НСНУлых, и кучмизм под корень

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Депутати поступили честно и по человечески

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Если люди хотят, то пусть называют. Хотя есть много достойных подкарпатцев прошлого, именем которых ничего не названо в столице Подкарпатской Руси. Их бы отблагодарствовать в первую очередь. А Кирпа за свою работу, хорошую или плохую, получал зарплату, как и вы все. Назовите что-то и своим именем.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чергова глупість. Досить, що вже по всьому місту бездарних пам'ятників понатикували, тепер ще й переіменуванням тупорилим зайнялися. Про що ви говорите, шановні попередники. Ви краще згадайте, скільки коштував цей вокзал. Скільки грошей було на ньому відбито і де вони осіли. Якби не крали так безбожно, то в нас би зараз не лише в Ужгороді був чудовий вокзал, а й по всій області. Як можна злочинцями вулиці називати? є совість у депутатів? Давайте ще Чубірком, Чалим, Різаком решту вулиць перейменуємо...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До речі, погоджуюся з партизаном. Хто хоч раз влітку брав білети на вокзалі, мав відчути "прелєсті": куча кас, а відкриті всього дві, спитатися чи є білети на той чи інший поїзд неможливо - треба вистояти всю чергу. Куча приміщень, які не функціонують, сервіс ніякий

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    2Карпатский партизан: Боюсь, этот самый писец наступил не вчера и не в Ужгороде. Не пора ли уже хоть немного смотреть на мир и людей без политических окуляров? Я не углублялся в дела Укрзализныци, но по разговорам с работниками знаю, что Кирпу они до сих пор любят и очень уважают. Полагаю, неспроста. Опять же идея переименования возникла не на пустом месте, а на основании более тысячи подписей железнодорожников под соответствующим обращением.
    Я редко езжу поездами, но два года назад меня приятно поразило, что в поезде, в котором я ехал на море, работали летом все кондиционеры, давали чистое белье и т.п. Мне все равно, сколько стоил и как строился вокзал. Насколько я знаю, из местного бюджета туда денег не шло. В итоге ужгородцы получили красивый вокзал. Кто на этом заработал -- не знаю и знать не хочу. Уверен в одном -- другими путями эти деньги, крутясь в других местах, пользы ужгороду бы не принесли, ушли бы куда-нибудь в другое левое место.
    А говорить, что бы было, если бы... Теперь в этом смысла никакого. Не знаю, каким бы он был Президентом -- он им не был. Пусть бабки гадают. А если судить по делам -- направленные Кирпой сюда деньги принесли людям пользу. А ведь этого могло и не быть.
    А про вторую революцию... Сомневаюсь я в ее реальности. Судя по всему кучмизм таки пустил слишком глубокие корни, так что останутся при власти и НСНУ, и Регионы, и БЮТ. Так или иначе. Надеюсь, хоть эсдеков поменьше будет. А огорчает, что альтернативы-то особой не видно. Главное -- не надо мне рассказывать сказки про Юлию Святейшую, тошнит уже от этого пиарного и насквозь лживого бреда. Наверное, здоровая разумная сила в стране еще появится, еще только зреет.
    2Данило: Ти дійсно не бачиш різниці між Чалим і Кирпою? Останній для закарпатців таки багато непоганого зробив. І справа не лише у вокзалі. За що йому й подякували. А якщо ти віриш у те, що на заощаджені на ужгородському вокзалі гроші хтось би почав будувати по всій області -- вибач, вважаю тебе наївним. Якби ці фінанси спрямували куди-небудь на будівництво моста через, наприклад, Буг чи Ворсклу -- ужгородцям від того не було б ані холодно ані жарко. Відповідно й площа залишилася б Привокзальною.
    Люди! Спробуйте все ж таки оцінити вклад Кирпи у Закарпаття без політичних окулярів!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    LC, у вас железная логика. Кондиционеры в поездах должны быть по умолчанию. То, что их там нет - ненормально. Если кто-то разбазарил деньги, должен сидеть в тюрьме и быть покрыт позором, даже если он с тех денег купил вам обед. Тот факт, что вокруг все воруют и издеваются над своим народом и русинами, не должен вводить вас в заблуждение и заставлять терять трезвый взгляд на вещи. Та тысяча могла вагон его именем назвать, но нет, теперь совсем другим людям придётся ходить по площади им. Кирпы и жить на ней. Завтра тоже может не наступить, так назовите площадь - 'Площа Завтрашня'. Оригинальней будет, прикольнее.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Как 1000 железнодорожников подписи собирала - интересно поинтересоваться. Это говорит о том, что Кирпа умер, но дело его живёт. Партия "Видродження" из загнанных в неё работников УЗ жива, в ней почти все работники УЗ, платят партвзносы и выписывают партгазету.
    В прошлом году, при Кирпе, я тоже ездил на море - с горем пополам купил билеты за две недели, боковые плацкартные, и ехал в полупустом вагоне. Это называется "железный порядок на железной дороге".
    А то, что господина ЛС не интересует, почему вокзал ценой максимум миллионов в 20 вышел в 180, это очень характерно для нашего общества. Когда обществу не интересно,куда девают его деньги, и наступает писец.

    А про Юлю Святейшую я вроде бы и намёка не давал

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вы должны требовать, чтобы ваши министры на вас работали - вы им за это деньги платите - а не радоватся тому, что они где-то что-то вдруг построили. Это их РАБОТА. Если вы не в состоянии что либо у них потребовать, то они вам не министры, а хозяева и вы ихние служащие. Тогда конечно хозяину надо угодить, улицу любимым именем назвать, портрет повесить и знать своё место.
    Интересно, сколько здесь русин, официально заявивших о своей национальности, а сколько ждут, когда это станет удобно и просто выгодно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я не думаю что железнодорожники из под палки собирали подписи.Зная как ненавидит сегодняшняя власть все хорошее что было при старой и саму память про Кирпу - работники ж/д делали обращение от души!А если учесть условия труда и зарплату при Кирпе то это все естественно!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Очень жаль, что в Ужгороде нет ни одного государственного служащего, достойного дать улицам своё имя. Хорошо, что в Киеве найти можно. Интересно, кто из ужгородского руководства после своей смерти удостоится такой чести?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Должно пройти немало лет пока в обществе востановится мораль и патриотизм.Так что все в руках у молодежи.Из нынешней элиты никто на такие почести не тянет

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодцы! назвали площадь именем гомосексуалиста и пидофила Кирпы, красавцы! Надо еще площадь Бори Моисеева и Кости Гнатенко!!! Сто процентов идея известного ГЕЯ Ужгорода Алена Панова!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму. Ну і дурень ти. Віриш всякому брудному інтернетівському лайну. А Кірпа був справжньою Людиною. І дай Бог, щоб про тебе хоча б з п'ять-десять чоловік згадали добрим словом після смерті.
    І взагалі, про мертвих або нічого, або тільки добре.
    Все ж таки який в нас народ "подлєнький". Що не зроби - все погано і в усьому намагаються знайти лайно. А може в тих, що шукають то лайно, і в душі немає нічого іношого ніж бруд та помийка. Скажи які в тебе думки і я скажу хто ти!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На сентенцію "про мертвих - або добре, або нічого" є контраргумент. Якби ми її дотримувались, науки історії б не було. Бо про осіб кшталту Гітлера, Сталіна або Кучми нічого б не можна було б написати. А як би ми писали про суперечні особи, на кшталт Че Гевари, Бандери чи Махна? Адже вони - герої, але ж і вбивці.
    Щодо "подлєнького" народу - коли з його кишені беруть гроші, 9/10 крадуть а на решту будують не найнеобхідніше, то якщо за це ще й дякувати - то зі стану "бидлоса" ніколи не вирвемося.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Перечитайте вище наведені аргументи LC. А казати про "вкрадені від народу мільойни" - це просто вторити стандартним майданним гаслам не підкріпленими жодним вагомим аргументом.
    Цікавий пропонуєте у Вас вихід із "бидлоса" -обливати лайном всіх, хто був при минулій владі. А Юлька та Ющ з усією "цитрусовою " компанією на чиї гроші і за чиї "кревні" живуть і жирують, підкормлюючи всіх нам казочками про демократію та прозорість?
    І останнє, як правило найбільше всіх галасують саме ті, хто в цю держву і в той гіпотетичний державний гаманець нічого окрім податку від мінімальної зарплати (це в кращому випадку) не вніс.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Стидоба...Плювок в обличчя ужгородців,яких навіть не спитали,чи хочуть вони відправлятися в поїздки з площі імені такої одіозної фігури.Я більш ніж певен, що опитування ужгородців показало би результат відмінний, від особистого бачення Погорєлова.З кола моїх знайомих жоднен(!) не відреагував позитивно на цю Погорєловську ностальгію.Підписів залізничників,до речі,ніхто не бачив.Їх просто не існує в природі.А те,що есдепеушники в такий спосіб (будуючи масштабні проекти)банально крали - це факт доведений. Треба тільки трохи цікавитися поточною інформацією.Взяти тільки автобан Київ-Одеса... І те, що есдепеушники останнім часом попіднімали голови,що видно і по цих коментарях,це так само факт.На жаль...Бо бандити мають сидіти в тюрмах, а не пашталакати. Це ж стосується і Погорєлова.Плюнувши в лице ужгородцям,він навесні отримає закономірний результат.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вах-вах, який самовпенений та боязкий Анонім. Навіть ім'я своє боїться назвати. А щодо підписів залізничників, то підніми м'яке місце, яким ти, напевно, по сумісництву і думаєш, та сходи до міськради або до профкому залізничників тобі покажуть всі підписи.
    А всі ці гулькотіння з "есдеками"-крадіями вже стара заїжджена формула. Схоже що прихильники нашої нової влади тільки і навчились, що обливати брудом все те, що було зроблено попередниками. А самі поки що окрім розподілу посад нічому так інне навчились.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вах-вах, який самовпенений та боязкий Анонім. Навіть ім'я своє боїться назвати. А щодо підписів залізничників, то підніми м'яке місце, яким ти, напевно, по сумісництву і думаєш, та сходи до міськради або до профкому залізничників тобі покажуть всі підписи.
    А всі ці гулькотіння з "есдеками"-крадіями вже стара заїжджена формула. Схоже що прихильники нашої нової влади тільки і навчились, що обливати брудом все те, що було зроблено попередниками. А самі поки що окрім розподілу посад нічому так інне навчились.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вах-вах, який самовпенений та боязкий Анонім. Навіть ім'я своє боїться назвати. А щодо підписів залізничників, то підніми м'яке місце, яким ти, напевно, по сумісництву і думаєш, та сходи до міськради або до профкому залізничників тобі покажуть всі підписи.
    А всі ці гулькотіння з "есдеками"-крадіями вже стара заїжджена формула. Схоже що прихильники нашої нової влади тільки і навчились, що обливати брудом все те, що було зроблено попередниками. А самі поки що окрім розподілу посад нічому так іне навчились.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніме, ти дійсно якийсь зазомбований, їй-бо. Звернення залізничників існує, я сам його бачив. І з розмов з тими ж простими залізничниками дійшов висновку, що їх повага до Кирпи -- щира, і зовсім не викликана начальницьким розпорядженням. Крім того, не знаю, які твої знайомі, а серед моїх дуже багато підтримали цю ідею. І серед них досить багато "помаранчевих", тих, хто чемно відвідував мітинги і голосував за нову владу. Просто, схоже, навчилися класти котлети окремо, а мухи -- окремо. І ніякого плювка в ужгородців в принципі нема в тому, що площу назвали ім’ям людини, котра для ужгородців зробила більше, ніж всі її попередники і майже всі місцеві політики і господарники.
    А щодо Погорєлова -- на даний момент я не бачив жодного судового рішення і жодних доказів того, що він бандит. Ну, окрім неаргументованих і не підкріплених документами публікацій у відверто ворожій і необ’єктивній щодо нього пресі. Наскільки мені відомо, посада міського голови не є недоторканою, тому за 10 місяців упередженої до Погорєлова помаранчевої влади на нього вже давно було б заведено справу, якби було за що. А те, що рік назад він не вимахував помаранчевим шаликом -- на щастя, аж ніяк не є злочином з точки зору законодавства. З моральної точки зору також -- адже теперішні події показують, що певний скепсіс по відношенню до Ющенка (і тим паче до Тимошенки) мав достатні підстави.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    LС, підтримую Ваші аргументи. А на всіляких отруйних "злопихателів" заполітизованих і зазомбованих не варто звертати увагу. Пам'ятаєте: "не мечите бисер перед свиньями". Люди подібні до Аноніму ніколи не хочуть чути голос розуму і намагатись їх у чомусь переконати - марна справа.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це був Випадковий гість чи Голос розуму? Есдеки завжди мали наших людей за свиней і не вважали за потрібне "метати перед ними бісер".Тому отримали закономірний результат.Те ж буде і з Погорєловим,який по матері-теж з партії есдеків.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    для Аноніма. Георгій Кирпа - не показушний, не "помаранчевий" - дійсний патріот Закарпаття й України! Більше половини свого життя він віддав нашому краю. І де б він не працював потім - ця любов була для нього першою. А щодо "функціональності" Ужгородського вокзалу то до неї закарпатцям, у тому числі й його персоналу, на жаль, ще дорости потрібно. Черги там де відсутні нормальні, грамотні управлінські рішення цього вокзалу. Тоді при чому тут Г. Кирпа?
    Тепер щодо Погорєлова. Дійсно йому ще не все вдається. Але згадайте, шановні, яку "господарку" він у 2002-му прийняв! Руїна... А з чим іде до Звіту (наступних виборів)перед громадою? Вокзал - збудовано, аеропорт - відремонтовано,пішохідний міст - капітально відремонтовано, комунальне господарство, хоча і не так, як би нам усім хотілося - функціонує. Дороги врешті решт почав приводити в порядок! От якби ще жеки заставив прибрати оту ганьбу з підворотень житлових будинків - йому б ціни небуло.Інша справа, що команда в нього місцями "цурова"... Але тут - маємо те, щомаємо...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Іменем Кирпи треба було назвати прохід, в якому упала гіпскартонова стеля на голову людей!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як це,Погорєлову "ціни не було б"?У нього вже давно є своя ціна.У кожному конкретному випадку - інша.І ужгородські підприємці,кожен у своєму конкретному випадку,її знають.А щодо цуравої команди - то,як відомо, риба гниє з голови.А площі Привокзальній ще буде повернуто її ім’я.В Україні є багато достойних людей, і коли одна сумновідома нація починає силою насаджувати українцям (і не тільки)свою систему координат, для неї це завжди закінчувалося однаково плачевно.Якщо комусь не зрозуміло,то це я все ще про погорєлових,кирпів,суркісів,медведчуків,кушнарьових,табачників,кравчуків,кучмів...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прочитав комментарии, всё равно остаюсь при своём мнении: за более-менее достойно сделанную работу называть его именем площадь просто глупо. Назовите ещё пешеходный мост его именем и аэродром. Мемориальной доски вполне хватило бы. Случайный гость, если вы вспомнили о свиньях, то именно вы и есть свинья, и нет у вас никакого бисера. Можете считать себя свиньёй каждый раз, когда в споре называете так людей. Люди имеют право иметь своё, отличное от вашего, мнение. Надеюсь вы удовлетворитесь моим извинением и не будете держать зла за пример.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Клим, LC, Випадковий гість, Шановний и далши,
    як красно йсте продемонштровали, што йсте нащадками бiльшовытсько-азiатськоi культури, котру пробуэте ширити в Центральнуй Эвропi.
    Ужгородцi, ы лем оны, (Ужхородци) мавуть повноэ право рiшаты, як ся маэ називати привокзальна площадь ци гоцкотра площядь в Ужгородi, бо они там живуть а ниякi Погорелови, Ратушняки, Балоги, Ющенки чи Тiмошенки. Так э всяде в цiвiлiзованних державах. Большевытцько-азiатських державах, де цiна громадянина ся рiвнять нулю ("0"), там усе рiшали всi вопросы держави дiктаторы, комiсари, царi, олiгархи, гетьмани итд. ай назви улиць, площядiв, варошув. Пан Кирпа зо свойих грошiв железничну станцiю НЕ БУДОВАВ. Иштьи в iсторii така держава нибола, котра бо цiннi грошi могла вытворити, котри бо ниболи покрити роботов(продуктами) гoрoжан державы. Державы всяде на свiтi грошi лем хоснувуть такде лiпше и дакде гурше. В Швейзарii далеко-далеко лiпше, на Украйинi дуже зле, зато шейцарцi суть богати и живуть далеко липше як украйинцi, бо Швейцарська держава э в порувнянi с Украйинськов державов супер-честна. Айбо там як ай в другых демокрацiях урядникам ани в голову ниприйшло така ароганцiя, ош мавуть право назвати площадь в Базелi ци в Бернi (ци хоцкотром варошi Швейцарська), кiдь жителi с тим нисоглашавуться.
    Кiбо йсте ниболи Ви, Кирпаки--крiпаки так поазiатштьенi большевытськов культуров и мали сенс пре справедлывусть, так велыка часть Ужгороду бо йсте мали назвати Масариково? Што вшытко ся вибудовало за першойi Чехословатськойi держави в Ужгородi? Можете то перечыслити?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Обида Камуфляжника на фразу "не мечите бисер перед свиньями" абсолютно не приведена с целью обзвать кого-то свиньей. Но если Вы поняли эту фразу буквально дословно, то мне откровенно жаль Вас - похоже Вы не читали первоисточник. Тогда бы поняли о чем идет речь.
    Совет - читай не только интернет.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не треба жаліти інших-вас про це не просили.Аналізуйте,краще,власні слова і вчинки,і тоді, можливо,почуватиметесь краще.Бо так будь-який психолог вам скаже,що у вас є якісь внутрішні комплекси,які ви "долаєте" шляхом приниження інших.А цей шлях деструктивний.І веде в нікуди.Втім, це ваша особиста справа, куди ви себе ведете...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Случайный гость, я на вас не обиделся, так как не придаю своей личности особого значения. Вы меня интересуете больше, как и весь мой народ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов підтримує рішення міської ради перейменувати Привокзальну площу міста на площу імені покійного міністра транспорту України Георгія Кірпи.
    Про це Погорєлов заявив на прес-конференції в Ужгороді.
    За словами мера, у депутатів міськради та у нього особисто немає ностальгії за Героєм України Г.Кірпою.
    Погорєлов зазначив, що з повагою ставиться до Г.Кірпи, оскільки саме завдяки його зусиллям через Міністерство транспорту і зв'язку України до Ужгорода було направлено більш як 150 млн. грн. інвестицій. За словами мера Ужгорода, такого внеску в розвиток міста до Кірпи не зробив жоден з представників влади, інвестиції в такому обсязі у розвиток Ужгорода не вносилися вже 20-25 років.
    Г.Кірпа свою трудову діяльність розпочинав саме на Закарпатті, працюючи на Чопській залізниці. Понад тисяча закарпатських залізничників першими звернулися до Ужгородської міської ради з проханням назвати Привокзальну площу іменем колишнього міністра транспорту України.
    28 жовтня депутати Ужгородської міськради на своєму засіданні ухвалили рішення перейменувати Привокзальну площу на площу ім. Г.Кірпи. "За" проголосували 29 депутатів. І хоча окремі депутати виступали проти такого рішення, мер міста наголосив, що питання вже вдруге розглядається і слід прийняти остаточне рішення.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Те,що саме Погорєлов настирливо хотів протиснути цю ініціативу - факт.І залізничники-лише прикриття.Так само є фактом і те, що подачками і призначеннями на посади мер сформував у міськраді слухняну більшість,котра голосує за все,що йому потрібно.І перейменування площі під Кирпу є не лише просто реалізацією погорєловської ностальгії,але й важливим психологічним чинником.По суті це обнадійливий сигнал для представників тих сил,які програли на президентських виборах і якийсь час були дезорієнтованими.Відчувши ліберальність нинішньої влади,вони нині піднімають голови, щоби завтра перейти в наступ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    2бонди: Факт? Ким доведено? Де докази? Де документи? Поки їх нема -- це дурникуватий навішаний ярлик на рівні пліток. "Баба бабі сказала" -- це не джерело інформації для зважених людей.
    Схоже, Ви дійсно ніколи не спілкувалися з залізничниками. Зрозуміло -- не вважаєте за доцільне, адже для вас важливіше горезвісна "революційна доцільність", а не думка людей. Можу згодитися з тим, що перейменування -- своєрідний сигнал. Для тих, хто може робити для міста щось корисне -- про те, що їх намагання не будуть забуті краянами незалежно від того, кого з можновладців вони підтримують на тих чи інших виборах.
    Із Янком навіть нема ніякого бажання сперечатися -- хлопак настільки безапеляційний і настільки бажає навішувати на опонентів ярлики, що будь-які аргументи просто не зможуть пробитися до його мозку. "Азіятсько-більшовицька культура" у мене... То ж треба...Можна сто років пояснювати цьому добродію, що гроші на вокзал (звісно, не особисті кірповські) без Кирпи пішли б у якомусь іншому напрямку, без жодної користі для ужгородців. Ще довше можна згадувати, що депутатів міськради обирали не Ратушняк і Тимошенко, а жителі міста. Що тим самим вони їм делегували свої права на деякий термін. Ця система в світі зветься демократією. На противагу охлократії.
    До того ж -- я й не проти, щоб в Ужгороді була площа Масарика. Це краще, аніж площа Дружби народів і обгрунтованіше, ніж площа Пушкіна чи там Богдана Хмельницького. А про Кирпу і те, що -- "кiдь жителi с тим нисоглашавуться" -- так треба писати "кiдь дакотрі жителi с тим нисоглашавуться". Бо впевнений, що багато хто був би (і є!!!) з цим рішенням повністю згоден. Хоч референдум проводь...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Panu LC,
    "Можна сто років пояснювати цьому добродію, що гроші на вокзал (звісно, не особисті кірповські) без Кирпи пішли б у якомусь іншому напрямку, без жодної користі для ужгородців."
    Одп. Перед тим як Кирпа дав напрямок, убо грошi ишли до Ужгороду, там в Ужгородi бов ай бовший президент Кучма перед виборами и публично говорив о том, што нова штация ся вибудуэ в Ужгороди за эден рук и дав приказ Кирпови. Побзерайте Новинки, што публiковали з вiзиту Кучми в Ужгородi. На приказ Кучми, Кирпа давав грошi ай там де немав давати, и пак нимог то пережити по помарачовуй револуцii.

    "обирали не Ратушняк і Тимошенко, а жителі міста. Що тим самим вони їм делегували свої права на деякий термін. Ця система в світі зветься демократією."
    Одп. Абсолютно! Лемже делеговани представытелi дуже скоро забовавуть, чого боли делеговани и кым. Зато суть гражаданскi неполитычнi организацii и Пресса (СМИ), котра дозерать на то, убо делеговани представителi нетерпiли амнезiёв и неробили лем так, як йiм э добре.

    "До того ж -- я й не проти, щоб в Ужгороді була площа Масарика."
    Одп. Ви йсте не проти, але як ся ми видить, мало ко в Ужгородi э за! И так площадь Масарика в Ужгородi ны э! И де мош порувняти контрiбуцiю бовшого президента Чехословакii во вибудованi Ужгороду к гоць котрому державникови Украйини?

    "кiдь жителi с тим нисоглашавуться" -- так треба писати "кiдь дакотрі жителi с тим нисоглашавуться". Бо впевнений, що багато хто був би (і є!!!) з цим рішенням повністю згоден. Хоч референдум проводь...
    Одп. Туй выходить на вирьх Ваша азіятсько-більшовицька культура. Вы йсте впевненный, до переду знаэте, як бовшi секретарi компартii. "Всё знали на перёд и думали за всех!!!" Треба найскорше робити референдум (nefalsifikovannyj)меджi Ужгородцями, а пак боты впевненным. Аспонь новинки бо мали зробити меджi жителями Ужгорода рейтiнг (tyzh nefalsifikovannyj i ni na zhelanije Pogorelova); який процент э за и який проти? И право мавуть до того говорити лем тотi жилiзнодорожники, котрi суть жителями Ужгороду.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кирпа в одном ряду с Пушкиным...:)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Ужгороді є вже вулиця погорелова, який мало що зробив для жителів вулиці Погорелова!
    А тепер вокзал імені самогубця, цікавий приклад для нащадків.: мама, мама, а хто такий Кірпа? на честь якого площа названа! - о це сину - самогубець, який допомагав Януковичу на виборах, та який перевів до 1 млрд грн, вкрав від людей.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    LC в миру має імя Костянтин Черкай, це для тих хто не знає редактора газети "Європа Центр"!!! Так ось, ця газета та редактор живе з тих коштів, за які застрелився Кирпа, тому його коментарі є логічними і професійними. За все заплачено!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слід чекати того,що незабаром в Ужгороді до площі імені Кирпи вестимуть вулиці імені Кучми, Медведчука і т.д.Вокзал будувався і з їх подачі.Поки що Погорєлов на це не наважився. Поки що...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ти диви, який тут хоробрий та обізнаний онанім! Незрозуміло лише, чого сам, нещастячко, за анонімністю ховається... Хоробрий, мабуть.
    Так, принадлежність ніку LC -- секрет не надто великий. Але по-перше, в мережі я пишу аж ніяк не від імені газети, а від себе особисто. Вже більше як 10 років. За коменти в мережі мені не платять ані копійки. Навіть шкода, непогана ж ідея у боягуза виникла. "За все заплачено" -- завжди козирний, піарівський і аж дуже дурникуватий ярличок у обговореннях з боку тих, кому не подобається інша позиція і не надто багато аргументів на користь своєї. Позиція труса і демагога -- із кущів підступненько так на кого-сь ляпнути брудом, і нехай опонент потім виправдовується, шукає докази тощо -- все рівно кожному все не доведе. Я зараз як в тому анекдоті: якщо за все заплачено -- де я можу отримати свою частку?
    Аноніму щиро бажаю заробляти рівно стільки, скільки має прибутку газета "Європа-Центр".
    Дякую за визнання моїх коментарів логічними. Того ж і вам бажаю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан Константин Черкай, вудкидь йсте? Ви пан Черкай йсте коринный жытель Пудкарпаття?
    Вашi реакцii указувуть на то, што йсте далеко од Європи, ни то што йсте в Центрi Європи.
    Така назва э арогантна "Європа-Центр".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Константина можно понять. Официальный настолько не заботится о русинах и Подкарпатье, что уже небольшое внимание кажется даром небесным и хочется увековечить человека, посмотревшего в нашу сторону. Это, кстати, характерная черта русин - непропорциональная благодарность. Надеюсь, что и он поймёт, - лучше не ждать и надеятся, но решать самим на своей земле. Русины умеют работать и вести хозяйство, что самой Украине на пользу пойдёт. Своих надо приветствовать, своих.....и заставлять работать. Людям кушать нечего, а министрам площади раздаете:( Посмотрите, как венгры и чехи живут, а русины что, проклятые?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан Камуфляжник, маэте правду!!!
    Словакiя маэ продуковати 900 000 аутомобiлюв на эден рук. Словакiя ся стаэ тритьов державов свiта (по США и Китаю) в повишенi продукцii аутомобiлюв за эден рук. В Соломоновi при Ужгородi э Эврокар, котрий продукуэ около 8000 аутомобялив за эден рук. Продукцiя аутомобилюв в Cоломоновi мала ся повышыти на 45000/рук. Киэв скасував 30 ручнi контракти в економiчних зонах (територiях) и так iнвестицii фiрми заставили.
    Э велика ганьба на вшытких полiтикув Пудкарпаття (Закарп. обл.) ош боли тихо и ниорганозовали протести проти дештруктивной економучной полiтики Киэва. Скасувати, запретити дашто, на то много розуму нитреба.

    Пудкарпатцi и Русыны Пудкарпаття нимавуть боти тихо дотiдь, докiдь продукция аутомашын в Соломоновi нидосягне 100 000 аутомашин за рук. Русыни и Пудкарпатцi суть так добрi механики и роботоспособни як ай Словаки. Кажду мiзерию в економицi робили державы- особенно полiтики и державна бурократiя - лем дагде робили мiзерию меншов дагде булшов. На Украйинi мiзерию економичну робили такого ступня як э в Африцi и в нерозвынутих державах Азii.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кожен народ вартий своїх вождів...Поки ужгородська влада буде займатися політикою, а не сміттям, будемо жити по вуха в смітті.