ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У прикордонному Чопі ліквідовано вогнище підвищеного гамма-випромінювання

    03 мая 2024 пятница
    53 переглядів

    Як вже повідомлялось, 10 лютого 2008 року близько 23-ї години на пості екологічного контролю „Чоп-залізничний” напрямок (імпорт) інспекторами відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки на держкордоні „Залізнична станція Павлово-Чоп” державної екологічної інспекції в Закарпатській області в межах зони митного контролю на третій колії станції Чоп Львівської залізниці на поверхні землі було виявлено вогнище підвищеного гама-випромінювання. Його потужність складала 19-20 мкЗв/год при максимально допустимому рівні 0,3 мкЗв/год.

    Для з’ясування ситуації щодо забруднення залучались спеціалісти органів санітарного нагляду, управління МНС. З метою проведення лабораторно-радіаційного дослідження повного радіонуклідного складу відібрані відповідні проби.

    На сьогодні ДО “Радон” виконано роботи по виїмці забрудненого грунту масою 430 кг, а також проведено бетонування вищевказаного забрудненого місця на ст. Чоп. Контрольні заміри гамма-випромінювання показали 0,15-0,17 мкЗв/год, що є природнім радіаційним фоном, повідомили в Державній екологічній інспекції в Закарпатській області.
    Закарпаття: Вогнище підвищеного гамма-випромінювання виявлено на прикордонній станції Чоп

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору