ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: доходи та автоперевезення

    02 мая 2024 четверг
    68 переглядів

    Сьогодні в Ужгороді на нараді в Закарпатській ОДА за участю голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, керівників податкових органів на місцях аналізували два питання – стан виконання доходів бюджету та проблеми пасажирських автоперевезень.

    Майже 888 мільйонів гривень податків і зборів мобілізовано в області до бюджетів усіх рівнів впродовж січня – жовтня. Це на 27,5 відсотка більше, ніж торік. Крім того, податковий борг скоротився на 40 відсотків і склав 22 мільйони гривень. Його частка в надходженнях скоротилася з п’яти до чотирьох з половиною відсотка станом на перше листопада. Вище цього показника частка податкового боргу по трьох ДПІ – Великоберезнянській, Мукачівській та Свалявській. Доходи загального фонду Державного бюджету, за попередніми даними, виконані в обсязі 509 мільйонів гривень. При цьому доходи Загального фонду бюджету, за рахунок яких проводиться відрахування дотацій місцевим бюджетам, виконані в обсязі 428 мільйонів гривень, що становить 107 відсотків показника на цей період. Це означає, що область отримала понад план дотації вирівнювання у сумі 18 мільйонів гривень. Аби отримати додаткові кошти, необхідно в листопаді мобілізувати до бюджету ще 72 мільйони гривень. На нараді шукали резерви для виконання і перевиконання цього показника. Відзначалося, що в розрізі районів та міст виконання річних розрахункових обсягів надходжень є досить нерівномірним. До прикладу, у Чопі – 67 відсотків, у Хустському районі – 228.

    Голова ОДА дав доручення обласним службам спільно з відпо-відними структурами на місцях глибоко проаналізувати ситуації з бюджетними надходженнями в розрізі кожної адміністративно-терито-ріальної одиниці. Ще місяць треба попрацювати так, аби область в кінці року отримали декілька десятків мільйонів додаткової дотації на виконання соціальних програм.

    Щодо пасажирських автоперевезень, то за дев’ять місяців транспортом загального користування скористалися майже 31 мільйон пасажирів, що більше, ніж торік. В області працює 257 автоперевізників, в розпорядженні яких 1480 автобусів. Автотранспортним сполученням охоплені майже 97 відсотків сіл. Цього року відкрито 22 нові маршрути. Тим не менше, сфера автотранспортних перевезень і надалі залишається тінізованою. З початку року виявлено 451 порушення чинного законодав-ства, накладено штрафів на суму 51 тисяча гривень.

    Іван Різак звернув увагу на незадовільний стан багатьох автостанцій та автобусних зупинок. Доручено за 10 днів зробити суттєві кроки щодо поліпшення стану справ у галузі. Ця проблема не нова, але зрушень небагато, тому сфера автоперевезень має стати питанням підвищеної уваги для всіх, хто за цю ділянку роботи відповідає.

    На Закарпатті збережено позитивну динаміку розвитку економіки та соціальної сфери
    За січень-жовтень ц.р. податківці Закарпаття зібрали майже 888 млн.грн.
    Державні кошти на Закарпатті під суворим контролем
    Тенденції у Закарпатській промисловості

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору