ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У лісах Закарпаття господарюватимуть по-новому

    27 апреля 2024 суббота
    62 переглядів

    З початку 2005 року, згідно з указом Президента України, вступає в силу мораторій на заборону використання гусеничної техніки під час трелювання лісу в Карпатському регіоні.

    Як повідомив "UA-reporter.com" начальник управління лісового господарства Закарпатської облдержадміністрації Василь Цубера, до роботи в нових умовах, тобто до введення в дію мораторію на заборону використання гусеничної техніки при лісорозробці та лісозаготівлі, у краї почали готуватися ще з початку цього року. За бюджетні кошти придбано 8 колісних тракторів і ще 7 — за кошти держлісгоспів. До кінця року в рамках інвестиційного проекту зі шведською фірмою "ІКЕА" вартістю 2,4 мільйона євро буде придбано ще 33 сучасні трактори.

    Разом із тим, на думку голови Закарпатської ОДА Івана Різака, над запровадженням нових технологій лісорозробки та лісозаготівлі слід працювати не тільки, готуючись до введення мораторію, а постійно. Адже в лісі треба господарювати так, аби не наносити шкоди довкіллю і щоб це було на користь людям.
    На Закарпатті контролюють лісокористування
    В Закарпатской области будет создано ООО "Свалява лесохимзавод"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору