ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Смертельні випадки на закарпатському ВАТ "Факторімпекс" не пов'язані з виробництвом, - висновок комісії Держгірпромнагляду

    07 мая 2024 вторник
    67 переглядів

    Територіальне управління Держгірпромнагляду завершило комплексну перевірку ВАТ “Факторімпекс” у селищі Чинадієво Мукачівського району, де торік сталися 2 нещасні випадки зі смертельними наслідками.

    Комісії з розслідування не пов’язали трагічних інцидентів безпосередньо з виробництвом (причиною одного з них стала природна смерть, а іншого - стан алкогольного сп’яніння потерпілого та невиконання ним вимог інструкції з охорони праці). Про це 7 березня ЗІКу повідомила керівник прес-служби ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області Віра Туряниця.

    На ВАТ “Факторімпекс” наразі працює 76 осіб чоловік, воно спеціалізується на виробництві різних видів паркетної продукції.

    Начальник Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Богдан Дорош поставив підприємству за мету запровадити систему управління охороною праці, обладнати кабінет з охорони праці і подбати про визначене ст. 19 Закону України “Про охорону праці” фінансування заходів такого плану та забезпечення соціальних гарантій працівникам.

    Крім того, потрібно усунути 60 виявлених працеохоронцями порушень нормативно-правових актів з охорони праці, що містяться у 6 обов’язкових для виконання приписах, до кінця березня поточного року. Комісія призупинила також роботу 2 одиниць обладнання та наклала штрафи на голову правління ВАТ “Факторімпекс” Михайла Пікулу та начальника цеху сушки Марину Куртяк.

    ***

    Один із працівників підприємства помер природною смертю на робочому місці. Інший - водій автонавантажувача, 49-річний Юрій Якима, займався вивезенням та укладкою чорнових заготовок з лісопильного цеху. Ремонтуючи гальмівний циліндр автонавантажувача, водій не закріпив вили машини домкратом, які опустилася просто на його голову.
    Закарпаття: Робітники ВАТ "Мукачівприлад" працюють з ризиком для свого здоров’я і життя
    ЗАТ "Єврокар" недостатньо підтримує безпеку умов роботи на виробництві — Вердикт комісії Теруправління Держгірпромнагляду по Закарпатській області
    Випадок травмування комірника на закарпатському автозаводі "Єврокар" розслідує Держгірпромнагляд України
    Закарпаття на межі техногенної катастрофи?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору