ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нова школа у закарпатській Заброді

    05 июня 2024 среда
    31 переглядів

    Першого вересня 130 дітлахів відсвяткували День знань вже в новій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів села Забрідь Великоберезнянського району. На урочистому відкритті побували міністр України з надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога, а також голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші.

    Віктор Балога подарував навчальному закладу 6 комп’ютерів та книжки для поповнення фонду шкільної бібліотеки. Олег Гаваші вручив учням телевізор, музичний центр та DVD-програвач, в.о. начальника Ужгородської митниці Василь Шайда – сканер, принтер і ксерокс.

    Як розповіла директор школи Василина Бабинець, у селі Забрідь в дев’яностих роках розпочали будувати початкову школу й дитсадок. Але з розпадом колгоспу фінансування робіт припинилося. Споруда так і залишалася недобудованою. З часів першої каденції Віктора Балоги на посаді голови Закарпатської облдержадміністрації порушувалося питання про реконструкцію цієї споруди. На її місці зараз і знаходиться нова школа. На реконструкцію будівлі витратили чимало коштів. Лише цьогоріч на такі роботи з обласного бюджету було виділено більше мільйона гривень.

    За словами голови Великоберезнянської РДА Мирослава Брецка, райдержадміністрація виділила кошти на суму 150 тисяч гривень для проведення сучасної мережі газового опалення школи.

    У Забрідській школі першокласників цього року буде небагато. Вперше за шкільні парти сіло тільки дев’ятеро дітлахів. Василина Бабинець переконана, що ситуація в найближчі роки зміниться. Рівень народжуваності за останній час значно зріс. Тож першачків через кілька років побільшає.

    Віктор Балога каже, що хоч на святкування Дня знань його запрошували й університети, підпорядковані МНС, але вирішив відвідати рідне Закарпаття, щоб побувати на відкритті школи, для будівництва якої доклав чимало зусиль. Віктор Іванович переконаний, що майбутнє – за якісною освітою. Тому треба дбати про те, щоб забезпечити всі необхідні умови для ефективного навчання дітей у школах.
    Нова угорськомовна школа відкривається на Закарпатті
    Цьогоріч на Закарпатті за парти сядуть менше учнів, ніж торік...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору