ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нафтові "об’єкти" Закарпаття фігурують у "антимонопольних" справах

    12 мая 2024 воскресенье
    33 переглядів

    Антимонопольний комітет України 24 березня порушив справи проти ЗАО «Ліник» (Лисичанський НПЗ, Луганська область) і ЗАО «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ, Полтавська область) за ознаками зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку нафтопродуктів. Як передає УНIАН, про це повідомив голова АМКУ Олексій Костусєв сьогодні на брифінгу в Києві.

    За його словами, попередній аналіз ситуації за період з кінця 2007 року по лютий 2008 рік свідчить про необґрунтоване підвищення цін цими оптовими операторами ринку нафтопродуктів.

    Як відзначив Костусєв, у АМК вважають, що такі дії оптових операторів стали причиною підвищення роздрібних цін на пальне. При цьому ряд роздрібних компаній, що працюють у різних регіонах, крім того, що підвищили ціни з урахуванням зростання гурту, безпідставно підняли ціни, користуючись нестабільністю ситуації на ринку нафтопродуктів. Як наслідок – територіальні відділення АМК почали відповідні розслідування проти регіональних трейдерів.

    Як відзначив глава АМК, на сьогодні у провадженні перебувають 18 справ, у яких фігурують 40 суб'єктів, що працюють в Дніпропетровській, Запорізькій, Житомирській, Донецькій, Волинській, Закарпатській, Рівненській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Сумській областях, а також у Криму та Києві.

    В той же час, у Дніпропетровській області після порушення АМК справ проти нафтотрейдерів у березні відбулося зниження цін на бензин на 10-15 копійок за літр. Зокрема, ціни були знижені на АЗС, які відносяться до груп «Лукойл», «Укртатнафта» і «Приват». Проте в Черкаській області триває розслідування справи проти ВАТ «Укрнафта», яке припинило вільну реалізацію пального і не виконало рекомендації АМК.
    Антимонопольники штрафують "невдячні" підприємства Закарпаття
    Закарпатськам автотранспортникам показали "жовту картку"
    Закарпатське обласне відділення АМКУ оштрафувало КП "Іршавське БТІ" на 3 тис. грн. за зловживання монопольним становищем
    Закарпатські антимонопольники мають претензії до ВАТ "Закарпатгаз", обласного УМВС та Іршавського хлібокомбінату

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору