ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Об'єднання "МІСТО" працює на ужгородців!

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Гость

    - Кілька тижнів тому депутатська група Місто передала керівнику області свої пропозиції стосовно окремих аспектів соціально-економічного розвитку м.Ужгород. На цій зустрічі з Іваном Михайловичем Різаком йшлося про уточнення окремих наших пропозицій по вирішенню проблем життєдіяльності обласного центру. Необхідність таких зустрічей з першою особою області є вкрай важливою з огляду на те, що обласна державна адміністрація має власні виконавчі повноваження та фінансово-матеріальні ресурси, які сьогодні ефективно використовуються на благо Ужгорода.

    Список зробленого і зініційованого обласною адміністрацією для ужгородців досить солідний - це насамперед зведення нового залізничного вокзалу, будівництво Боздошського транспорт-ного мосту через р.Уж, який дозволить значно зняти напругу з центральних автомагістралей міста, здача в експлуатацію довгобуду кардіоцентру на "Шахті", реставраційні роботи на будівлі міської ратуші (художньому музеї), роботи по впорядкуванню русла р.Уж та та багато іншого.

    На зустрічі йшлося також про ситуацію в житлово-комунальному господарстві, оскільки мешканців міста сьогодні найбільше хвилюють питання підготовки житлового фонду до зими, теплозабезпечення, ремонту дахів на багатоповерхівках, благоустрію міста. Для прикладу, міським бюджетом передбачено 650 тис.грн. на збільшення статутного фонду КП "Ужгородтеплокомуненерго" з метою підтримки господарської діяльності під-приємства. Станом на 10 червня ц.р. з цієї суми "Ужгородтеплокомуненерго" реально виділено …...50 тис.грн.! І це в період підготовки теплових мереж обласного центру до роботи в осінньо-зимовий опалювальний період! Крім того, без підтримки з боку міськвиконкому "Ужгородтеплокомуненерго" не взмозі розраховуватися за газ.

    Так, сьогодні є багато проблем! Як об'єктивних, так і суб'-єктивних, вирішення яких залежить від мобілізації всіх наявних матеріально-технічних засобів та відповідального ставлення тих людей, від яких залежить реалізація планів та розв'язання наболілих проб-лем.

    Суб'єктивна сторона полягає в тому, що окремі структурні під-розділи Ужгородського міськ-виконкому ставляться до соціально-економічного розвитку міста формально і перекладають проб-леми, які можна вирішити сьогодні, з року в рік.

    Кожен депутат міськради має багато невирішених питань на своїх депутатських виборчих округах. А це вже інтереси й бажання конкретних виборців-ужгородців, які довірили нам представляти їхні інтереси.

    Тому мені приємно, що голова обласної державної адміністрації глибоко вникає в суть цих проблем і допомагає в їх вирішенні.

    - Тут, мабуть, доречно буде згадати і про недавні серйозні, неочікувані для керівництва обласного центру, фінансові вливання до міського бюджету, що дозволять вирішити чимало проб-лем, які накопичувалися в Ужгороді упродовж багатьох років….

    - Безсумнівно! Адже ті 57 млн.грн. дотацій з Києва, які прийшли в Ужгород цієї весни, також не впали на голови ужгородців просто з неба як манна небесна. Можливо, не всім відомо, що ці кошти - це фінансові квоти депутатів фракції СДПУ(о) в парламенті. І в тому, що ці квоти були розподілені між Мукачевом та Ужгородом - це також заслуга керівника нашого краю. Тому що, повірте, багато регіонів України претендували на ці 57 млн.грн., однак вони прийшли саме в Ужгород, а не в якусь іншу область чи місто. Таким чином ми знову побачили практичне й відповідальне ставлення першого керівника області до обласного центру, оскільки 15 років балаканини за очисні споруди для Ужгороду стають, нарешті, реаліями….

    - Сергію Миколайовичу! Оскільки вже йшлося про обласну адміністрацію, то тепер запитання до Вас як до начальника обласного управління туризму і курортів: з початку року пройшло вже 5 мі-сяців, як спрацювали за цей час підприємства туристично-рекреаційної галузі краю, як розвивається в регіоні сіль-ський "зелений" туризм…...

    - Цьогоріч розвиток туристично-рекреаційної галузі області, як і минулого року, характеризується позитивними тенденціями. Так, за січень-квітень ц.р. кіль-кість обслуговуваних в туристично-рекреаційних закладах збіль-шилася порівняно з відповідним періодом 2003 року на 25 тисяч чоловік, або на 56 %, і склала 69,2 тис. грн. При цьому обсяг наданих турпідприємствами послуг збільшився на 6,3 млн.грн., або на 38 %, і склав 22,6 млн.грн.. Вдвічі - на 1 млн. 600 тис. грн. - зросла сума коштів, направлених на модернізацію (реконструкцію) матеріально-технічної бази закладів галузі: вона склала 3,3 млн.грн.. Сума одержаного ними балансового прибутку збільшилася на 184,1 тис.грн. (зростання становить 31%) і склала 770 тис.грн., а платежі до бюджетів усіх рівнів зросли на 1 млн. грн., або на 38 %, - сума останніх склала 3,7 млн.грн. З початку 2004 року в туристично-рекреаційній галузі регіону створено 23 робочих місця.

    Що ж до інфраструктури та перспектив розвитку сільського "зеленого" туризму в краї, то діяльність у цій сфері здійснюють 787 агросадиб. Управлінням по туризму і курортах проведено у 81 сільському населеному пункті всіх 13-ти районів області моніторинг попиту на відпочинок у селах. Так ось, опитуванням, зокрема, встановлено, що сьогодні туристична інфраструктура в селах та безпосередньо біля них досить слабко розвинута. Так, заклади харчування наявні у 69 сільських населених пунктах із 81 опитаного, загальна їх кількість у селах, в яких проводився моніторинг, становить 184, сумарна кількість наметових містечок - 14, сумарна кількість кемпінгів - 14.

    У переважній більшості сіл (40, або 49 %) прийом відпочиваючих здійснюється і влітку, і взимку, а протягом літнього періоду - у 35 населених пунктах (або 43%), у деяких - тільки протягом зимового періоду - 6, або 8%.

    В обласної державної адміністрації ці питання перебувають на постійному контролі. Головою ОДА прийнято розпорядження про розвиток сільського "зеленого" туризму та розроблена відповідна програма дій на 2004-2008 роки.

    - Рупор націонал-соці-а-лістів "Трибуна блуду" "розродилася" черговою "сенсацією", котрі вже стали для неї традиційними, - мовляв, на останній сесії Ужгородської місь-кої ради виник кон-флікт поміж Вами та місь-ким головою Віктором Погорєловим, а частина депутатів під-няла питання про відставку секретаря міськради Юрія Белякова…...

    - Кому війна, а кому мати рідна... Це життєве кредо Чучки, Солонтая та іже з ними, псевдоопозиціонерів і псевдодепутатів. В міській раді є, кажучи доступною мовою, політичні найманці, які за солідні суми винагород наймаються на роботу у передвиборчі штаби різних кандидатів раз у 4-5 років під час виборчих кампаній. Нічого спільного з інтересами ужгородців або проблемами міста в їхній діяльності немає. На озброєнні вони мають провокації, влаштування конфліктів, політичні інтриги та шантаж.

    На жаль, і всередині більшості Ужгородської міської ради є кілька таких представників, які бажали б половити рибу у каламутній воді, поторгуватися за щось матеріальне при голосуванні по тому чи іншому питанню. Непорозумін-ня й неузгодженість по різних питаннях всередині депутатської більшості відбуваються тому, що голова з більшістю не працює. У поточному році більшість Ужгородської міськради не збиралася жодного разу!

    А для мене особисто різні точки зору, які висловили Слободянюк і Погорєлов на питання про розміщення кількохквартирного будинку МЖК на шести з половиною сотинах, є звичайним робочим процесом. Де я вважав розгляд цього питання саме на цій сесії передчасним і незаконним, а мер - цілком обгрунтованим і необхідним. Якби перед сесією голова зібрав більшість і обговорив би ці питання з депутатами, жодних протиріч би не було. Всі дійшли б однієї думки. Я особис-то працюю без подвійних стандартів!

    Не хочу бути банальним, але зазначу, що діяльність депутатської групи "Місто" в Ужгородській міськраді побудована саме на дотриманні законності, а також на програмних засадах громадського об'єднання "Місто". Виходячи саме з цього, у мене немає і не може бути жодних конфліктів. Тому що співпраця або є, або ж її нема.

    Стосовно Юрія Володимировича Белякова і кількох його опонентів в міській раді констатую, що представники криміналітету та їм подібні опонують порядності, принциповості, чесності та дієвості секретаря Ужгородської міської ради Ю.В.Белякова, людині, яка на своїй посаді заважає хазяям окремих депутатів ради творити в обласному центрі свавілля й "бєзпрєдєл" - як у комерційній, так і в політичній площині.

    Насамкінець хочу поінформувати своїх виборців, що на одній із останніх сесій Ужгородської міськради було виділено близько 40 тис.грн. на ремонт внутрішньодворових доріг перед будинками №№27, 29 по вул.Грушевського. Також відремонтована пішохідна частина дороги біля дитячих садочків №№ 19 і 21, що знаходяться в районі вул.Сечені. Приведено до порядку сміт-тє-зборник за ринком "Білочка". У проекті - благоустрій міжбудинкової території по вул.Сечені.

    Депутатська група "Місто" і надалі буде відстоювати інтереси ужгородців у міській раді. Розмовляв Сергій Романенко