ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород продовжує розвивати співпрацю зі словацькою громадою

    28 березня 2024 четвер
    16 переглядів

    У четвер Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов зустрівся з Генеральним консулом Словаччини в Ужгороді Маріаном Сладечеком. Ішлося про потреби словацької меншини Ужгорода.

    Міський голова запевнив – будуть дотримані усі домовленості, які є з представниками крани-сусідки, спрямовані на розвиток словацької громади в Ужгороді і партнерські зв’язки між містом і Словаччиною.

    У першу чергу порушили тему школи зі словацькою мовою навчання. "Я у вівторок побував у ЗОШ № 21, лишився задоволеним побаченим. Там дійсно працюють спеціалісти. Також мені було приємно поспілкуватися з новопризначеним начальником управлінням освіти Петром Кіндюхом, з яким, я впевнений, ми порозуміємося", - зазначив Маріан Сладечек.

    Актуальним є й питання фінансування реконструкції ЗОШ № 4, де, за міждержавною домовленістю, має бути центр словацької культури. З обласного бюджету має надійти близько 800 тисяч гривень для його ремонту та облаштування. Міська влада контролюватиме цей процес. Тим часом у словацькому Пряшеві організовується аналогічний заклад – центр української культури у Словаччині, котрому вже надано приміщення.

    Віктор Погорєлов та Маріан Сладечек погодили плани на майбутню зустріч. І, звісно, домовилися продовжити угоди з містами-побратимами – Кошіце і Міхаловце, з яким Ужгород пов'язують давні партнерські і дружні стосунки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору