ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Обсяги та витрати суб’єктів підприємницької діяльності на Закарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів

    За III квартал 2010р. обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) підприємств щоквартального обліку (без банків та фермерських господарств) перевищив операційні витрати з реалізованої продукції (робіт, послуг) на 388,2млн.грн. і склав 4422,4 млн.грн.


    На 88,5% його забезпечили підприємства торгівлі; ремонту автомобілів, побутових виробів, предметів особистого вжитку та промисловості.
    Серед торговельних підприємств вагомий внесок до загального обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) зробили підприємства оптової торгівлі та посередництва в оптовій торгівлі – 37,3%, серед промислових – машинобудування – 17,8%.
    Відповідно до обсягів найбільші операційні витрати сформувалися у сфері торгівлі, де їх частка становила більшу половину загальних витрат та промисловості – майже третину загальної суми витрат. За структурою витрат у підприємств першої сфери 93,9% операційних витрат склали витрати на придбання товарів та послуг для перепродажу без додаткової обробки, у підприємств другої сфери – 52,5% матеріальні витрати.
    Порівняно з минулорічним періодом спостерігається зменшення усіх складових операційних витрат, крім витрат на придбання товарів та послуг для перепродажу, які збільшилися на 6,6 в.п.
    Високий рівень матеріальних витрат залишається у суб’єктів виробничої сфери діяльності і складає більше половини загальних витрат.
    Серед промислових видів діяльності значну частку матеріальні витрати склали у підприємств виробництва транспортних засобів та устаткування (87,6%), хімічної промисловості (77,4%), виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (66,2%), машин та устаткування (65,1%) усіх витрат.
    Витрати на оплату праці у підприємств щоквартального обліку склали 8,9% загальних операційних витрат. Найменшою була частка зазначених витрат у підприємств торгівлі; ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку. При цьому у сфері надання освітніх послуг та фінансової діяльності вони склали більше половини витрат.
    У порівнянні з відповідним періодом 2009р. операційні витрати на одиницю реалізованої продукції (робіт, послуг) зменшилися на 3,1 коп./грн. і склали 91,2 коп./грн.
    Ефективною була діяльність підприємств усіх видів економічної діяльності, крім готельно-ресторанного бізнесу, надання комунальних та індивідуальних послуг; діяльності у сфері культури та спорту, у яких у ІІІ кварталі п.р. спостерігається перевищення витрат над обсягом реалізованої продукції (робіт, послуг).
    Відносно ефективно працювали суб’єкти підприємницької діяльності міст Ужгород, Берегово, Мукачево, Хуст, Чоп, Берегівського, Великоберезнянського, Іршавського, Мукачівського, Перечинського, Рахівського, Свалявського, Ужгородського, Хустського районів.

    Начальник відділу
    структурної статистики
    Алла Тимко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору