ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

30 днів роботи порталу «Панорама Мукачева»

    20 квітня 2024 субота
    43 переглядів
    Іван Гарагонич - головний редактор інтернет-видання Панорама Мукачева

    Минув лише місяць як у Мукачеві почав роботу ЗМІ нового формату – інтернет-видання «Панорама Мукачева». Проект, над яким працюють молоді журналісти міста над Латорицею та району, за цей час встиг зарекомендувати себе серед уже визнаних грандів газетного слова.


    Зважаючи на актуальність цього видання для нашого міста, ми вирішили поспілкуватися з головним редактором інтернет-видання Іваном Гарагоничем.
    – Іване Васильовичу, скажіть, будь ласка, як виникла ідея створення нового видання на теренах Мукачівщини?
    – До нині медіаринок Мукачева і району був представлений, власне друкованими засобами масової інформації. Газети інформаційного та рекламного характеру, звісно, мають певну перспективу. Але технічний прогрес бере своє. Активні люди не мають часу для читання газет, – постійно «перебувають у русі». Саме для таких людей і передбачалося створення нашого інформаційного продукту.

    Ви тільки вдумайтесь – «місто-стотисячник» та Мукачівський район – один із найбільших на Закарпатті – донедавна не мали власного інтернет-видання, яке би висвітлювало основні події. Ми з колегами по перу вирішили заповнити цю прогалину. Тим більше, що на сьогодні без інтернету не обійтися. Та й переваг цього виду ЗМІ чимало: по-перше, читач може в зручний для себе час в будь-якій точці земної кулі дізнаватись про події, які відбуваються у його рідному місті; по-друге, на відміну від газет і журналів, інформація на ресурсі постійно обновлюється у режимі «онлайн», тож Ви дізнаєтесь про неї першими. По-третє: сайт підключений до соціальних мереж, що дає можливість більшій кількості людей бути в курсі новин. І на сам кінець, сайт підтримує молодих журналістів та фоторепортерів, друкуючи їх матеріали. Всі перераховані пункти дають нам беззаперечну перевагу серед інших інтернет-видань.
    – Як поставились до Вашого задуму колеги по «журналістському цеху»?
    – Безперечно, будь-який проект має своїх прихильників, і противників. Наша ідея – не виняток. Усвідомивши, що в сьогоднішньому інформаційному просторі вижити самотужки дуже важко, ми вирішили скооперувати свої зусилля…
    Представивши проект на розгляд керівництву закарпатської газети «Панорама», зраділи, коли ті нам запропонували об’єднати до сьогоднішнього дня ще не поєднані в Закарпатті два медіа – електронне та друковане.
    Спільний проект під назвою інтернет-видання «Панорама Мукачева» уже в перший місяць роботи здобув «право на життя» на інформаційному ринку Мукачівщини. І багато людей, які на початку «ховали» ідею створення електронної газети, зараз із повагою і обережністю ставляться до нас.
    – З якими проблемами Ви зіткнулися в процесі створення нового інтернет-продукту?
    – На самому початку постало питання: хто візьметься за технічний аспект створення видання? З труднощами, але ми знайшли справжніх професіоналів, які всі наші задуми та ідеї змогли «перенести на екран». Програмісти мукачівської веб-студії «Проект» настільки зацікавилися реалізацією інформаційного продукту, який мав задовольнити потребу мукачівців та жителів району в новинах, що забезпечили всю необхідну при цьому інформаційну підтримку.
    – Підсумувавши перші 30 днів своєї роботи, що можете сказати?
    – Ми лише почали своє просування «на гору». Попереду ще багато роботи, яку, сподіваємося, виконаємо на «відмінно» за підтримки своїх читачів. За перший місяць роботи ми отримали десятки повідомлень, сотні дзвінків та понад три тисячі не просто відвідувачів, а читачів які представляють у переважній більшості Мукачево та район. Результат перевищив наші сподівання, тож і ми зробимо все, щоб з нами Ви дізнавались про все першими.
    – Які плани та завдання ставите перед собою на найближчі півроку?
    – Перший місяць роботи інтернет-видання «Панорама Мукачева» показав, що жителі Мукачева і району зацікавлені в тій інформації, яку ми подаємо. Ми змогли зарекомендувати себе як злагоджена і дієздатна команда, перед якою можна ставити ще вищі завдання.
    Наша мета – стати першими на ринку інформаційних видань Мукачева та району, що доносять щоденні новини до читачів. Завдання не з легких. Але ми віримо у власні сили.
    – Що побажаєте своїм теперішнім та майбутнім читачам?
    – Користуючись нагодою, хочеться звернутися до читачів газети «Панорама» та наших інтернет-користувачів із побажанням разом розвивати ЗМІ в нашому місті і бути активними учасниками подій. Чекаємо від вас фотознімки, фоторепортажі, статті та інші матеріали. Ви зможете бути почутими у всьому Закарпатті.
    Розробляючи інтернет-видання «Панорама Мукачева», ми хотіли зробити справді рідну і близьку до душі кожного мукачівця електронну газету з такими розділами як аналітика, інтерв’ю, тематичні статті та інше, щоб кожен мешканець міста над Латорицею міг бути 24 години на добу, 7 днів на тиждень «в курсі всіх подій», які відбуваються в регіоні.
    Чи справились ми з цим завданням – покаже час.
    Також нашим читачам хочеться побажати здоров’я, наснаги, віри у власні сили. А про те, щоб про все вони дізнавались першими, подбаємо ми!
    – Дякую за щиру розмову.


    Інтерв’ю взяла Наталія Вігодованець

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости