ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді лікарі використовують в роботі фотодинамічну лазерну установку

    16 квітня 2024 вівторок
    83 переглядів
    Ужгородські лікарі використовують лазерну техніку у медицині

    Міжнародна конференція «Використання лазера в медицині та біології» за участі науковців із України та з-за кордону відбулася в місті Ужгород на базі медичного факультету УжНУ...


    Медики дедалі ширше застосовують лазерні технології в хірургії, травматології, ортопедії, акушерстві та гінекології, пластичній хірургії та косметології, терапії, спортивній медицині, квантові технології застосовуються також у сільському господарстві та ветеринарії. Як розповіли московські вчені з Головного наукового центру лазерної медицини, Росія понад 20 років працює над удосконаленням лазерів. За цей час там розробили 16 видів лазерів, які, зокрема, активно застосовують для фотодинамічного лікування раку. До того ж це відносно недорого (вартість обладнання 10—15 тис. доларів), а результати такого лікування радують. За словами московських учених, смертність серед хворих на рак знизилася в Росії досить суттєво, часто-густо фототерапія веде до цілковитого одужання хворих.

    Медичні авторитети, які приїхали на конференцію, щоб поділитися своїм досвідом із закарпатськими фахівцями, були приємно вражені, дізнавшись, що Закарпаття не пасе задніх щодо застосування лазерних технологій, а в лікуванні раку ужгородські лікарі вже три роки використовують вітчизняний аналог фотодинамічної лазерної установки.

    Як розповіли UA-Reporter.com фахівці з Одеси, на сьогодні дедалі більше наших громадян звертаються до фототерапії також із метою проведення загального омолодження організму, усунення слідів вугрової висипки, для боротьби з облисінням. Використання лазерних технологій, на переконання медиків, у майбутньому зможе допомагати багатьом людям, лікуватиме від тяжких хвороб і повертатиме радість молодості та повноцінного життя.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору