ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді прийнята нова програма боротьби з дитячою безпритульністю

    28 березня 2024 четвер
    70 переглядів
    Сьогодні в Ужгороді під опікою і піклуванням перебувають 218 дітей

    Служба у справах дітей Ужгородського міськвиконкому отримує десятки листів із сигналами про неналежне виконання батьками їхніх обов'язків у неблагополучних сім'ях. На підставі таких заяв минулого року спеціалісти ССД підготували близько 50 висновків про доцільність позбавлення окремих громадян батьківських прав і направили матеріали до прокуратури.

    У 2009 році на облік було взято 23 дітей і надано їм статус "дитина-сирота" та "позбавлена батьківського піклування". Загалом же працівники розглянули 393 заяви, взяли участь у 305 судових засіданнях, підготували матеріали для усиновлення 11 дітей, із них 3 — іноземними громадянами.
    На сьогодні на обліку в Ужгороді 218 дітей, які перебувають під опікою та піклуванням. Спільно з іншими правовими органами за бродяжництво та жебракування з вулиці вилучено 53 дитини (від 1 до 17 років) і влаштовано в медичні заклади, Свалявський будинок дитини та в дитячий притулок у смт. Батєво.
    Не менше одного разу на місяць (по мірі надходження заяв) проводиться засідання комісії з прав захисту дітей
    Ужгородського міськвиконкому. Цьоготижневе засідання тривало понад З години, адже розглядалася велика кількість заяв на кшталт: отримання дозволу на посвідчення угод про відчуження майна (від імені неповнолітніх дітей); про насильство від матері; встановлення опіки; повернення дитини до матері; встановлення днів зустрічі з дитиною; позбавлення батьківських прав одного з батьків та інші.
    За останні роки обсяг роботи й навантаження на працівників служби у справах дітей збільшився у 2-3 рази: виходять нові постанови, закони, а також зростає кількість дітей-сиріт, з якими потрібно вести роботу. Тому служба у справах дітей розробила міську "Програму подолання дитячої безпритульності і бездоглядності та захисту прав дітей на 2010-2011 pp.". Проект подали на розгляд останньої сесії міської ради, де він і був затверджений. На цьому ж скликанні керуючому справами міськвиконкому доручили провести аналіз діяльності служби за останні роки, а також вирішили додати їй не менше 2-х штатних одиниць та забезпечити всіх спеціалістів комп'ютерною технікою.
    Любов ДЕЯК, Ужгород

    На Закарпатье 200 детей-сирот не получали социальную помощь

    На Закарпатье с начала года подростки совершили 235 преступлений

    Во Львовском детдоме семейного типа живут ужгородские близнецы

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору