ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Космічний музей в Ужгороді поповнився новими експонатами

    29 березня 2024 п'ятниця
    52 переглядів
    Дитячий Музей космосу розмістився в ужгородському Падіюні

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, єдиний у Закарпатській області «Музей дослідження космосу» імені професора Мотрі Братійчук в обласному центрі місті Ужгороді був заснований два роки тому, але відтоді пошукова робота не припиняється.

    Нещодавно зі спеціальної астрофізичної обсерваторії Російської Академії наук (старанням її директора - до речі, нашого земляка Юрія Балеги) надійшли тематичні подарунки-сувеніри. Це - календарі, вимпели, прапорці. Натомість споріднений Музей авіації та космонавтики Чернівців (створений на батьківщині та за підтримки космонавта Леоніда Каденюка) поділився космічними відеофільмами.
    Натомість із хімічного факультету УжНУ надійшов справжній науковий прилад - спектрометр. Це музейний експонат виготовлений у середині минулого століття.
    Час від часу допомагають і окремі ентузіасти. Один мешканець Ужгорода передав музею чималу колекцію мінералів, з яких сформована земна кора (і, ймовірно, інші планети Сонячної системи), інший - старенький засіб радіокерування авіамоделями. Ну а «родзинкою» нашої експозиції має шанс стати «космічний камінчик» — метеорит, котрий чекаємо з Національного геологічного університету (м.Дніпропетровськ).
    Отже, всупереч кризі, стихії, епідемії, суперечкам між політиками в дитячому Музеї космосу триває звичне життя. Тому традиційно звертаюся до старшого покоління поділитися будь-якими матеріалами чи спогадами про причетність до тих чи інших космічних подій. Ну а учнівську та студентську молодь запрошую до цікавої творчої співпраці у "Сузір'ї".
    Володимир МИХАЙЛЕЦЬ, керівник гуртка та завідувач музею дослідження космосу ім.проф. М. Братійчук, м.Ужгород

    В Ужгороде работает Музей исследования космоса

    Власти Ужгорода довели "Падиюн" до ручки, дети в опасности!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору