ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті поїздки у пригородніх автобусах подорожчали на 20%

    28 березня 2024 четвер
    41 переглядів
    Відтепер за квитки доводиться викладати на 20 % більше

    У Закарпатській області із 25-го вересня подорожчав проїзд у автобусах приміських та міжміських маршрутів. Відтепер за квитки доводиться викладати на 20 % більше.

    Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, тариф на автобусах приміського сполучення, що працюють у звичайному режимі руху, становить 0,20 гривні за кілометр проїзду пасажира, на міжміському внутрішньообласному сполученні 0,22 гривні. Причому у тарифі враховано податок на додану вартість, але не враховані витрати, пов'язані із обслуговуванням пасажирів на автовокзалах та автостанціях, страховий платіж з обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків на автотранспорті. Тобто, нині квиток із Ужгорода в Мукачево коштує уже не 7 гривень з копійками, а 9,16, в Іршаву не 15,96, а 19 гривень.
    До того ж подорожчали тарифи і на перевезення багажу автобусами — одне місце багажу на відстань від 1 до 100 км відтепер коштує 0,85 грн., понад 100 км — 1,80 грн.
    Офіційна причина подорожчання квитків — «приведення тарифів на проїзд у відповідність з витратами на утримання автотранспорту». Водії реагують на нововведення по-своєму, мовляв, вартість мали підняти ще рік тому. Бо дорожчають пальне, запчастини, ремонт. На що звичайні пасажири, що змушені користуватися автобусами, обурюються: зарплати і пенсії ж не піднімають!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору