ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська Новоселиця стане конкурентом сусідній Львівщині

    19 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів

    Новоселиця стане ще одним привабливим туристично-рекреаційним куточком Закарпаття. Для цього тут, на межі Закарпатської і Львівської областей, чарівна природа створила всі необхідні передумови, вдосталь наповнивши чудові краєвиди у підніжжях піднебесних гір Чорна Рипа, Смерек та Близниці чистими, наче сльоза, джерельними водами та настояним на травах цілющим повітрям.

    1273.jpgВсе це і почало, особливо останніми роками, з усіх-усюд привертати увагу інвесторів, які хотіли б побудувати в урочищах сучасні туристично-рекреаційні та готельно-відпочинкові комплекси, що, звичайно, допомогло б зарадити проблемі безробіття горян та краще виконувати зобов'язання перед бюджетами. Але через відсутність до високогірних угідь відповідних доріг ділові ініціативи і досі не могли знаходити практичного втілення в життя.
    Однак минулого року стараннями Новоселицького сільського голови Василя Криванича та за сприяння голови Міжгірської райдержадміністрації Івана Романа цю справу було досконало вивчено. З'ясувалося, що по той бік новоселицьких урочищ, тобто на територіях Ялинкуватого, Волосянки, Славського та інших населених пунктів сусідньої Львівської області, вже не перший рік діють туристично-рекреаційні об'єкти, які успішно розвиваються та приносять державі та людям відчутну користь. Особливо відомими в Україні і навіть за її межами стали тамтешні туркомплекси та оздоровчо-відпочивальні заклади «Захар Беркут» зі своїм круглорічно діючим крісельним витягом протяжністю 2,8 кілометра, «Вежа ведмежа» та ряд інших. До всього, у Славську, що лише за 17 кілометрів від кордону із Закарпаттям, є залізнична станція, з якої для Новоселиці можна вивантажувати потрібні будматеріали з подальшою доставкою їх на будівельні об'єкти автотранспортом. А це майже на 50 кілометрів менше, ніж з Волівця. Тож за таких обставин було узагальнено передпроектні дослідження, які згодом обговорено і затверджено на сесіях сільської і районної рад.
    Навесні цього року для спорудження під'їзних доріг до сільськогосподарських угідь на території Новоселицької сільради було знайдено кошти (270 тис. грн.), які і зіграли вирішальну роль у зрушенні з місця давно назрілої проблеми. Підрядником будівництва 2,8 км шляху виступило ВАТ «Загалшляхбуд», яке справилося з обсягами робіт у двомісячний термін, проклавши обабіч земполотна водовідвідні канави та встановивши у місцях потічків 3 залізобетонні труби.
    Тепер, як висловились голова Міжгірськоі РДА Іван Роман та сільський голова Новоселиці Василь Криванич, своє слово мають сказати інвестори...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору