ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті виробляють гуцульську "Віагру"

    26 квітня 2024 п'ятниця
    75 переглядів

    А незабаром при виробництві гуцулської "віагри" у Рахівському районі Закарпатської області почнуть застосовувати хорватські фета-технології.

    Як розповів директор кооперативу «Рахівська бринза» Михайло Волощук, підприємство якого розташоване у селі Луг і вже понад два роки успішно виробляє гуцульську «віагру», сири «Фета» — продукт делікатесний, але доволі капризний у виробництві, бо вимагає ретельного дотримання технологій. Може саме тому в Україні небагато охочих виготовляти цей різновид сирів. І відрадно, що саме ми станемо одними з перших «дегустаторів» сирного делікатесу вітчизняного виробництва.
    — За останній рік значно зменшилося поголів'я тварин,
    — каже Михайло Михайлович.
    — Усе це вимагає важкої праці і практично не скуповується на ринках збуту. Та я люблю цю справу, тому, крім мізерних прибутків, отримую ще й велике задоволення.
    Обладнання для кооперативу Михайло Волощук отримав за проектом аграрного маркетингу компанії О’Lakes та за підтримки фонду USAID\Україна. Зараз виготовлення продукту відбувається за технологією «Гуцульська бринза» з використанням овечого сиру. Та вже скоро тут почнуть переробляти і коров'яче молоко, крім того, збільшать кількість «сирних» рецептів.
    Над виготовленням сиру на підприємстві «чаклують» лише три працівники, а от доглядає за худобою їх значно більше.
    Яна МИЙСАРОШ, студентка відділення журналістики УжНУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору