ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В оздоровницях Закарпаття минулоріч відпочило 92 тис. чоловік

    19 квітня 2024 п'ятниця
    84 переглядів

    М'який помірно-континентальний клімат, мальовнича природа з багатою і різноманітною рослинністю, наявність мінеральних вод - все це складає унікальний рекреаційний потенціал Закарпаття, на основі якого формувалися бальнеологічні й кліматичні курорти із санаторно-оздоровчими закладами державного та місцевого значення

    543.jpgА це: 20 санаторіїв, 7 санаторіїв-профілакторіїв та 34 інші заклади відпочинку.
    П'ята частина закладів зосереджена у Свалявському районі, 14,8% - у Мукачівському та по 11,5% - у Виноградівському та Хустському районах.
    Протягом 2008 р. не здійснювали діяльність 36,1% санаторно-оздоровчих закладів. Серед них по 24 санаторії та санаторії-профілакторії і 14 баз відпочинку. Основні причини - проведення капітального ремонту приміщень або відсутність коштів на експлуатацію
    Як повідомила UA-Reporter.com провідний спеціаліст-економіст відділу статистики соціальних послуг Закарпатського облстатуправління Марія Германська,упродовж минулого року діючими закладами оздоровлено 92,0 тис. осіб, що на 17,3% більше, ніж позаторік. Серед них 2,5 тис. - особи, які постраждали від аварії на ЧАЕС (92,3% - діти й підлітки). В санаторно-курортних оздоровчих закладах області відпочивало 2,2 тис. громадян іноземних держав. Санаторії, пансіонати з лікуванням та санаторії-профілакторії залишаються улюбленим місцем відпочинку дорослих, а молодь та діти шкільного віку віддають перевагу турбазам, молодіжним таборам та центрам.
    Крім того, ваблять туристів багатовікові традиції і самобутня культура населення краю та унікальна скарбниця пам'яток народної архітектури Закарпаття. Упродовж минулого року 77,0 тис. осіб офіційно скористалися туристичними послугами, з них 10,7 тис. - іноземні туристи. Кількість іноземних туристів порівняно з 2007 р. збільшилася на одну п'яту. Дві третини загальної кількості туристів - особи, які приїжджали на дозвілля та відпочинок, чверть - перебували у службових та ділових поїздках і лише кожний десятий займався спеціалізованим та спортивно-оздоровчим туризмом.
    За віковою структурою у загальній кількості туристів 7,0 тис. осіб становили діти віком до 14 років, 7,3 - підлітки та 10,8 тис. осіб - молодь у віці до 28 років.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору