ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В контексті охорони закарпатцям варто бути пильнішими

    16 квітня 2024 вівторок
    35 переглядів
    Міліційна охорона є надійним захистом від протиправних зазіхань

    Невдовзі літо – традиційна пора відпусток та від’їздів за межі міста, краю, країни. Якщо для пересічних городян літній період – це час спокою, то для крадіїв усе навпаки – це фаза активізації їх злочинної діяльності. Ще б пак – у пусту оселю під сумнівним наглядом сусідів злодій може потрапити заввиграшки і жоден найсучасніший замок його не відлякає.

    Найсвіжіша міліційна статистика ілюструє невтішну картину: тільки з початку року зареєстровано 1117 крадіжок всіх форм власності та 264 заяви про крадіжки з квартир та приватних будинків громадян, із них нерозкритими залишаються 218. Аналіз квартирних крадіжок, де вдалося встановити час вчинення злочинів свідчить, що більша частина крадіжок скоєна в нічний період та в час, коли господарі перебувають на роботі. Слід зауважити, що в денний час переважна більшість скоєних квартирних крадіжок мала місце в міській місцевості, а в нічний час – у сільській. Останнім часом відслідковується тенденція скоєння крадіжок з будинків заможних громадян – власників підприємств середнього бізнесу, магазинів та розважальних закладів тощо. Почастішали і випадки спроб замаху на життя громадян, особливо у нічний час доби, з використанням вибухових та піротехнічних засобів. Ще не стихли розмови в масах про вибух у будинку судді, що є вагомим аргументом на користь перегляду закарпатцями поглядів на власну безпеку.
    Перш за все, покидаючи оселю, власник мусить перевірити, чи надійно зачинені вікна, кватирки, балконні двері. Загальновідомо, що досконалих замків, які б могли зупинити злодія, досі не винайдено. Відтак правоохоронці радять власникам нерухомості встановити в приміщенні сигналізацію. Часто тільки її вигляд відлякує непроханих гостей, котрі розуміють, що за декілька хвилин після проникнення в помешкання їх "хазяйнування" буде припинено нарядом Державної служби охорони при МВС. Охоронну сигналізацію можна встановити й з виведенням на сусіда (пакет "Консьєрж"), адже чи не в кожному під'їзді мешкає літня людина, яка постійно перебуває вдома і в разі небезпеки може оперативно повідомити про неї працівникам міліції за телефоном 102. Встановлення ж сигналізації обійдеться власнику від 2 до 5 тисяч гривень, а її обслуговування щомісячно становитиме 50-100 гривень. Аби стовідсотково застрахувати свою "фортецю" від шукачів легкої наживи державні охоронці підказують: до сигналізації слід додати систему відеоспостереження, яка коштуватиме від 3 до 5 тисяч гривень. Відеокамера та обладнання до неї залишаються власністю господаря, а правоохоронцям присутність невсипного відеоока суттєво спрощує роботу із розшуку крадіїв "за гарячими" слідами. Між тим, з 1 червня Державна служба охорони Закарпаття проводить літню акцію: 20-відсоткові знижки на увесь спектр послуг технічної охорони (пакети з охорони квартир та будинків "Консьєрж", "Безпечне подвір'я", "Стандарт", "Економ", монтаж засобів охоронного призначення, встановлення та інсталяція систем відеоспостереження, спостереження за рухомими об’єктами тощо). А на період відпустки власник оселі може скористатися послугою "тимчасова охорона". За детальнішою інформацією звертайтеся в Державну службу охорони при ГУМВС за телефоном: (03122) 3-23-73, і фахівці з технічної охорони залюбки нададуть Вам консультацію щодо того чи іншого виду послуг.
    Безперечно, фінансово-економічна криза в державі зачепила всіх. Грабіжники – не виняток. Тож наразі злочинні зусилля спрямовуються на товари, на яких можна якнайбільше поживитися. Передовсім мова йде про ювелірні вироби. Як ілюстрація – зовсім "свіжий" злочин в Ужгороді: 19 травня серед білого дня викрадено золоті прикраси з торгівельного центру, що розташований просто в серці міста. Біда в тім, що власники ювелірних крамниць надто легковажать безпекою як дорогоцінних виробів, так і персоналу. Тривожить те, що на території області знаходиться 81 об'єкт торгівлі ювелірними виробами, а під охороною перебуває всього половина з них. Держслужба охорони ж може і стаціонарні пости фізичної охорони, і монтаж сигналізацій, і обладнання приміщень системами відеоспостереження.
    Часто-густо ми хибно вважаємо, що крадіжка може спіткати будь-кого, тільки не нас. Проте статистика – річ незаперечна і демонструє протилежне: де найменше дбають про безпеку, туди найчастіше приходить лихо. І тільки міліційна охорона є надійним захистом від протиправних зазіхань.

    Оксана Кузьмінська, речниця УДСО при ГУМВСУ в Закарпатській області, спеціально для UA-Reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору