ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні на місці Луганщини з’явиться нове море?!?

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Через грунтові води закритих шахт в Україні може утворитися нове море

    Через грунтові води закритих шахт в Україні може утворитися нове море.

    У Луганській області закриття більше 40 шахт загрожує підтопленням шахтними водами 692 га території. На сьогодні цей прогноз здійснився на 60% території – 429,1 га.
    Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА з посиланням на начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області Олександра Арапова.

    Підтоплення земель шахтними водами спостерігається в містах Краснодон, Стаханов, Первомайськ, Теплогірськ і в селищах Маломиколаївка, Єліно, Лозова, Павловка, Калиновий.

    «Проте не всі шахти, проекти яких одержали прогнозну оцінку, на сьогодні закриті. Слід також врахувати, що сам прогноз може виправдатися протягом 25 літнього періоду. У зв'язку з цим можливо чекати подальшого розвитку процесу підтоплення», – заявив Олександр Арапів.

    Він підкреслив, що об'єми робіт по водозниженню на територіях шахтарських населених пунктів повинні враховуватися проектами закриття вугледобувних підприємств і фінансуватися за рахунок природоохоронних заходів. Таким чином, рішення екологічних питань при ліквідації шахт знаходиться в прямій залежності від стану їх фінансування.

    За даними заступника начальника паливно-енергетичного управління Головного управління промисловості і розвитку інфраструктури облдержадміністрації Леоніда Михайлова, з початку закриття шахт проектами на ліквідацію було передбачене бюджетне фінансування в сумі 2,4 млрд. грн. Фактично за станом на 1 січня 2009 року освоєно 1,6 млрд. грн. (66,2%).

    За підсумками апаратної наради Олександр Антіпов доручив звернутися в Кабінет Міністрів України з пропозицією відновити фінансування розробки «Регіонального проекту оцінки впливу шахт на еколого-гідрогеологічний стан навколишнього середовища в районах їх закриття і схем інженерного захисту територій по Луганській області».

    Губернатор також доручив направити звернення в Міністерство вугільної промисловості України щодо забезпечення належного фінансування передбачених проектами ліквідації шахт природоохоронних заходів і щодо визначення правонаступника потенційно небезпечних для навколишнього середовища об'єктів і інженерних споруд, ліквідованих і тих, які знаходяться на ліквідації підприємств вугільної промисловості, - пише «Луганскpro.UA».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору