ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Луцьку відкрилася посмертна виставка екс-ужгородця Карела Якубека

    29 березня 2024 п'ятниця
    24 переглядів

    Сьогодні у Художньому музеї мыста Луцька відкрилася посмертна виставка творів малярства заслуженого художника України Карела Якубека.

    Професійну освіту Карел Якубек здобув, навчаючись у Будапештській художній академії, Вільній школі малярства містечка Бая-Маре (Румунія), а також в Ужгородському художньому училищі. Перші кроки на шляху мистецтва зробив у довоєнні часи. Стрімкого розмаху його творча діяльність сягнула в 50-60-ті роки минулого століття, коли працював у художньо-виробничих майстернях Художнього Фонду УРСР в Ужгороді. Твори цього періоду означенні особливою натхненністю, ліризмом, тонким вмінням бачити та відчувати красу навколишнього світу.
    У 1963 році Карел Якубек став членом Спілки художників України, а в наступному році переїхав до Луцька. Талановитого, активного митця було направлено сюди для розбудови і становлення Художнього фонду Волині. Тривалий час працюючи головним художником цієї організації, він водночас очолював творчу секцію обласного відділення Спілки художників України.
    Завдяки відповідальному ставленню до мистецтва й надзвичайно активній життєвій позиції Карел Якубек багато зробив для зростання професійного рівня творчо-виставкової роботи на Волині. Художник сам створив об''ємний мистецький доробок (понад 600 творів), кожне полотно із якого гідне найкращих музейних експозицій. Його твори зберігаються в музеях та приватних колекціях США, Канади, Німеччини, Польщі, Угорщини. У 2004 році художник став лауреатом Волинської обласної мистецької премії імені Йова Кондзелевича.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору