ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українські 10 гарячих трендів літнього гардеробу

    29 березня 2024 п'ятниця
    29 переглядів
    В Одесі вдруге пройшов тиждень круїзних колекцій Holiday Fashion Week.

    На тижні круїзних колекцій Holiday Fashion Week дизайнери визначили основні тенденції актуального сезонного вбрання. Збираючись у відпустку, варто віддати перевагу яскравим кольорам, цікавим малюнкам, міні-спідницям та цільним купальникам.

    В Одесі вже вдруге пройшов тиждень круїзних колекцій Holiday Fashion Week, що продемонстрував пляжні колекції від українських дизайнерів, а також гостей з Росії, Боснії та Британії. Хоча за часом проведення (чотири вечори) Holiday Fashion Week все ще поступається старшому братові — UFW, та за рівнем організації та кількістю зацікавлених гостей поступово набирає все більше обертів. Пляжний одяг, одяг для відпочинку, коктейльний дрес-код, різноманітні аксесуари і, звичайно, феєричні шоу-постановки від режисера Holiday Fashion Week епатажного Олексія Залевського привабили справжніх шанувальників моди. 32 дизайнери, 27 показів та 4 дні відтворили основні 10 трендів літнього сезону 2008.


    1. Легкі тканини. Безперечним фаворитом серед дизайнерів став Його Величність шифон. Напівпрозорість цього матеріалу завжди притягує погляд, а легкість та натуральність забезпечує володарці шифонового вбрання комфорт. У нинішніх колекціях цю тканину можна було побачити у сукнях (Анна Бублик, Тетяна Карамболь, Оксана Караванська), блузах і топах (Анжела Ангел, Марина Ілюхіна). Не обійшлися дизайнери і без натурального шовку, вироби з якого можна було побачити майже у кожній колекції. Звісно, льон та бавовна також посіли не останнє місце у круїзних колекціях, адже ці тканини неможливо не визнати практичними.


    2. Етно-стиль. Цього літа дизайнери піддалися світовим тенденціям і не змогли обійти тематику етносу. Так, настрій Сходу надихав гостей з Боснії Admirа Karisik та Slavicі Aleksijev, що показали кілька класичних моделей у турецькому стилі. Цікавим модерновим українським фольком спалахнула молодий дизайнер Марина Ілюхіна. Львівянка Олена Даць продемонструвала бежево-чорну колекцію з мотивами полтавської вишивки на сукнях, блузонах і топах. Окрім українського стилю, в колекції львів’янки пролунала ще й мелодія Японії, відображена в орігамі на міні-спідницях.


    3. Міні. Все ж таки пляжний дрес-код надає перевагу довжині міні. Це завжди сексуально, завжди доречно та завжди привертає увагу. Головне, щоб міні пасувало до струнких ніжок дівчини, що наважилася вдягти занадто коротке! При цьому ця довжина впевнено увійшла до літнього туалету модниць не тільки спідницями, а ще й шортами та, безперечно, чарівними сукнями. (Анжела Ангел, Світлана Бевза, Ксенія Марченко, дует Олена Муковніна & Олена Клочок).


    4. Колір. «Літо повинне бути яскравим!» — говорять дизайнери і демонструють нам чи не усі кольори веселки у своїх колекціях, диктуючи модний тон літа. Та основними акцентами цього сезону стали жовтий, синій, малиновий та салатовий. Саме жовтий та синій надихають дизайнерів на створення незрівнянних суконь різних фасонів — від приталеного короткого до розкішного довгого зі спідницею «сонце-кльош» (їх бачимо у колекціях Тетяни Земскової – Олени Ворожбіт, Анни Бублик, Оксани Краванської). Малиновий дизайнери відобразили у блузах та купальниках (Олеся Кириченко, Олена Муковніна - Олена Клочок), а салатовий здебільшого у коротких шортах та міні-спідницях (Олена Олійник, Лєра Мельцер - Мар’яна Глинська).


    5. Пастель. Паралельно яскавим кольорам окремою лінією йде пастель. Ніжні відтінки, здається, ніколи не вийдуть з моди. Їх вишуканість підкреслює благородний стиль і гарний смак жінки. Кремовий, бежевий, світло-блакитний відтворювалися у коротких сукнях, майках, топах та купальниках. Чудові ансамблі у пастелі розробили Анжела Ангел, Марина Муляр, Ксенія Марченко.


    6. Принти. Вже вкотре дизайнери піддаються спокусі створити речі із грайливими та веселими принтами, і вже вкотре їм це вдається на «відмінно»! Так, Олену Олійник надихали звірятка — жирафи, жабенята та слоненята, Вікторія Гресь звернулася до улюбленого вінтажу та розробила принти оголених жінок початку ХХ століття. Олена Даць відтворила у принтах літньої колекції мотиви української вишивки, розроблені в Італії за спеціальним замовленням. Та, звичайно, найграйливішою темою принтів стала колекція Ксенії Марченко з її слоганами на майках та сукнях «Море волнуется» та «Мечтать не вредно!». А окрім таких «текстівок», на речах красувалися ще й серця, наче залиті дьогтем, та крани з кристалами замість крапель води. Просто супер!


    7. Аксесуари. Яке літо без яскравих аксесуарів! Занадто великі, спеціально для пляжу, сумки яскравих кольорів від дуету Тетяни Земскової – Олени Ворожбіт, легкі парео, що лише символічно «одягають» власниці купальників, можна придбати в колекціях Тетяни Карамболь, Олесі Кириченко та Марини Муляр для ARTINELLI. Головним уборам також приділили немало уваги дизайнери Катя Пшеченко, Тетяна Земскова та Олена Ворожбіт, Людмила Кисленко та Вікторія Гресь. Щодо пляжної біжутерії — слід відмітити, що дизайнери прикрас фантазували і творили незрівнянні вироби як з пластику (Олеся Кириченко, Абра-Кадабра для Тетяни Карамболь) так і з кристалів, поєднаних з камінням Swarovski, що виглядало дуже вишукано (Lena Sё для колекції Анжели Ангел).


    8. Тема квітів. Дуже по-літньому виглядають сукні та спідниці з квітковими орнаментами. Такий одяг виглядає дуже романтично та жіночно. До слова, квіткова тема також є світовим трендом і при цьому зовсім неважливо, якого розміру квіти — маленькі, великі та середні, головне, що квіти! Росіянка Ія Йоц доповнила сукні брошками-трояндами, а одеситки Лєра Мельцер & Мар’яна Глинська майже в кожному ансамблі колекції використовували тканини з квітковими принтами.


    9. Купальники. Зараз у моді цільні купальники і наші дизайнери це тільки підтверджують. Цікаві моделі неодмінного одягу для пляжу розробили дизайнери Олеся Кириченко, дует Олена Муковніна & Олена Клочок, Марина Муляр та Тетяна Карамболь.


    10. Джунглі. Тематика тропіків дуже актуальна цього літа. Проглядаючи колекції Людмили Кисленко, Ії Йоц, Олесі Кириченко та Марини Муляр, складається враження, що хижі звірі ніби оживають на сукнях моделей. Леопард, зебра, тигр та леви стали королями вечірніх прогулянок на відпочинку.


    Одяг для мачо


    Цього літа дизайнери у чоловічих колекціях зробили акцент на сексуальність. Так, майже оголеними, у самих шортах, вийшли на подіум моделі від дуету Тетяни Островерхової – Віктора Завадського, а Анна Сосновська створила колекцію плавок та легких курточок, що вдягалися на голе тіло. В іншому напрямку працював Олександр Гапчук. Гості побачили образ зухвалого та впевненого у собі чоловіка, що має намір полонити жіночі серця. Слід наголосити, що одяг при цьому теж мав претензії на оригінальність і увагу до себе: незвичний крій брюк з заниженою лінією талії, варіації на тему сорочок – ці речі дійсно приваблювали погляди слабкої половини.
    "Українська столиця"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору