ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Луценко відкрив на Закарпатті міліцейський санаторій

    24 квітня 2024 середа
    70 переглядів

    23 грудня міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко в присутності керівництва ГУ МВС України в Закарпатській області, журналістів центральних та місцевих ЗМІ урочисто відкрив медично-реабілітаційний центр МВС України "Шаян".

    Перерізавши символічну стрічку, міністр підкреслив важливість функціонування цього закладу, який обслуговуватиме як діючих працівників органів внутрішніх справ України, так і ветеранів ОВС та колишніх ліквідаторів аварії на ЧАЕС з числа працівників міліції. Про це повідомляє ДЗГ МВС України.

    "У Міністерстві внутрішніх справ - 500 тисяч працівників, в тому числі 200 тисяч ветеранів органів внутрішніх справ. Серед них - майже 80 тисяч тих, хто пройшов через Чорнобиль, кілька десятків тисяч інвалідів різних груп. Саме ці люди мають потребу у спеціалізованому лікуванні, - зазначив Юрій Луценко під час відкриття Центру. - Свого часу, ще до того, як я очолив Міністерство внутрішніх справ, було прийнято рішення про створення у Шаянах санаторно-реабілітаційного центру. У 2005-му я застав тут тільки фундамент і деякі стіни. Ми вирішили добудувати його. І завершення цього комплексу є свідченням турботи української держави про своїх людей".

    Як наголосив міністр, лікування у медично-реабілітаційному центрі МВС України "Шаян" для інвалідів та ветеранів органів внутрішніх справ буде безкоштовним.

    Нагадаємо, що з 1990-х років в селі Шаян Хустського району Закарпатської області функціонує профспілковий лікувально-санаторний корпус "ІІІаян". Однак він мав лише готельне приміщення на 50 відпочиваючих, які там проживали, а харчуватись та лікуватись змушені були за окрему плату в інших санаторіях. Тому у 2004 році Міністерство внутрішніх справ вирішило реконструювати існуючий санаторій "Шаян", аби він мав власну лікувально-оздоровчу базу та відповідну інфраструктуру. Реконструкція санаторію тривала чотири з половиною роки.

    На сьогодні МРЦ "Шаян", основною спеціалізацією якого є лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, окрім існуючої бази на 50 ліжко-місць, має ще й дві їдальні на 30 та 70 місць, лікувальний корпус на 100 місць, діагностичну лабораторію, поліклініку, конференц-зал, спортзал, басейн тощо.

    "У нас є багато санаторіїв, але я вперше бачу не тільки заклад із таким сучасним виглядом, а й чудово оснащений медично-санаторний комплекс, - підкреслив Юрій Луценко. - МВС може гордитися тим, що в такий скрутний для держави час ми збудували таку прекрасну річ для своїх людей".

    Зазначимо, Міністерство внутрішніх справ України планує відкриття ще одного санаторно-лікувального комплексу - в розташованому поруч із Шаяном селі Велятино Хустського району. У ньому буде здійснюватися лікування на основі термальних вод.

    Здача об'єкту запланована вже наступного року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору