ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мешканець Львова перевозив протитанкову ракетну гранату

    19 квітня 2024 п'ятниця
    63 переглядів

    Львівські правоохоронці затримали чоловіка, який у своєму автомобілі перевозив гранатомет. Окрім зброї в салоні автівки на міліціонерів чекав ще один сюрприз.

    Затримали чоловіка під час оперативно-профілактичної операції «Зброя-вибухівка». Він намагався втекти і спровокував кілька дорожньо-транспортних пригод.

    Коли ж шлях йому перекрили, зачинився в автівці й відмовився відкрити двері. Та згодом зрозумів, що далі так чинити безглуздо й вийшов з машини. Під час огляду в салоні крім зброї знайшли ще й наркотики.

    Сергій Кусько, заступник керівника УБНОН ГУ МВСУ у Львівській області: «Виявлений громадянин, мешканець Львова, який в салоні свого автомобіля перевозив протитанкову ракетну гранату РПГ-26, що згідно із заключенням НДЕКЦ являється вибуховим пристроєм, є спорядженою активною зброєю. А також в нього було вилучено і важкий наркотик, синтетичний наркотик «Метадон».

    Водій автівки і сам був під кайфом. Тож очікувати можна було всього.

    Сергій Кусько, заступник керівника управління ГУ МВСУ у Львівській області: «Він вживав наркотики, а відповідно, людина, яка вживала наркотики, вона поводить себе неадекватно і ми не могли розраховувати на якісь адекватні дії, знаючи, що в машині знаходиться дуже серйозна зброя, яка уражує танк. Не було твердої гарантії, що людина, яка поводить себе неадекватно, її не застосує. Тому в цій ситуації треба було діяти рішуче, швидко і відповідно до вимог чинного законодавства».

    Поки що невідомо, куди їхав львів’янин з такою грізною зброєю, як і де він її придбав.

    Олег Ліщинський, головний спеціаліст вибухо-технічної служби: «Протитанкова граната РПГ-26 фактично призначається для ураження бронетехніки і автомобілів за допомогою акумулятивної струї».

    Всі ці деталі нині з’ясовує слідство.

    Віктор Кирилюк, керівник Франківського РВ міліції міста Львова: «Підозрюваний досить молодий чоловік, 21 рік. На даний час поки що ми не можемо сказати звідки в нього зброя, куди він її віз і що хотів з нею зробити. Зараз ще ведеться слідство, і вже порушена кримінальна справа».

    За зберігання наркотиків передбачено покарання - три роки за ґратами. За зберігання та перевезення зброї – п’ять. Скільки часу відсидить у буцегарні затриманий – вирішить суд. А гранатомет РПГ-26, призначений для ураження танків, знешкодили на полігоні. //Уляна Сенько, Олексій Панов, Юрій Котоус, НТН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору