ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Аквапарк Ужгороду потрібен і його можна будувати!

    20 квітня 2024 субота
    58 переглядів

    Зокрема й у межах Боздоського парку, — заявив у вівторок на брифінгу начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Андрій Погорєлов.

    Однак міська влада повинна підготувати для цього всі необхідні документи і затвердити план розвитку парку, щоб земля надавалася закладу лише в оренду, бо поки що, схоже, йдеться лише про відокремлення землі з метою зміни її статусу і використання в комерційних інтересах.

    Погорєлов розповів про роботу управління, зокрема, до 2015 року заплановано збільшити з нинішніх 13 до 15% від території області площу природно-заповідних об’єктів, у тому числі розширити площі Карпатського біосферного заповідника, НПП "Синевир" Та НПП "Ужанський". На різних стадіях підготовка документів на створення кількох нових заповідних об’єктів.

    Разом з науковцями УжНУ закарпатські екологи підготували список рідкісних та зникаючих видів рослин і тварин, які не занесені до Червоної книги України. Це 41 рослинне угрупування, 577 видів судинних рослин, 11 видів грибів і 259 видів фауни. До речі, виявляється, серед останніх 126 видів птахів і аж 52 – ссавців.

    Щодо вивезення з області різної отрути, Погорєлов повідомив, що продовжуємо позбуватися хімічних засобів захисту рослин і до кінця року їх практично не залишиться. Виділено 2 млн. грн. і на контейнеризацією залишків "преміксу", який ще лежить просто неба.

    Велика проблема краю — очисні споруди. 90% існуючих треба реконструювати, у багатьох населених пунктах будувати нові. Інша біда — сміттєзвалища. Землі на них не вистачає, особливо в гірських районах. Крім того, в усьому світі зі сміття роблять гроші, а у нас поки що від нього лише проблеми.

    Дуже багато уваги управління ОНПС приділяє роботі з дітьми. Готове видати екологічну абетку і оголосило творчий конкурс дитячих робіт.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    В городе Ужгороде вода по часам
    утром с 6,00 до 8,00
    в обед с 12,00 до 13,00
    вечером с 18,00 до 22,00
    Ужас какой то. А тут аквопарк хотят запускать.
    Я конечно не против развлечений