ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На українців переписуються росіяни, вірмени, молдавани…

    24 квітня 2024 середа
    28 переглядів

    Один президентський указ – і громадян України побільшало на 265 осіб.

    Серед іноземців, які минулого місяця отримали право на носіння українського паспорта, найбільше росіян (37%), вірмен (17%) і молдаван (9%). Замикають п’ятірку азербайджанці та грузини (по 5%). Всього ж вересневим указом Президента до українського громадянства прийняли представників 33 національностей з 25 країн світу.
    За інформацією Служби з питань громадянства Секретаріату Президента, половина «нових українців» - люди з середньою освітою, 20 відсотків - з середньою спеціальною. Дипломованих «вузівців» - 28 відсотків. За дев’ять місяців нинішнього року розчерком президентського пера громадянами України стали 2 тисячі 268 осіб (у тому числі 55 біженців) з 44 країн світу. У «річному» рейтингу, як і у вересневому, лідирують росіяни (33%) та вірмени (17%). А ось третю позицію посідають азербайджанці (8%).
    За українським законодавством, отримання громадянства гарантує не лише президентський указ, а й рішення органів внутрішніх справ, керівників дипломатичних представництв чи консульських установ України за кордоном. Загалом за дев’ять місяців цього року було прийнято понад 35 тисяч таких рішень (включно з президентськими).
    "Високий Замок"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору