ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нашестя грузинів на західному кордоні України

    29 березня 2024 п'ятниця
    53 переглядів

    На західному кордоні України, що межує з Європейським Союзом, помітно активізувалися нелегальні мігранти. Серед тих, хто намагається незаконно перетнути кордон, різко побільшало громадян Грузії, кажуть прикордонники.

    Лише за останні десять днів затримано понад півсотні нелегалів, які мали на меті перетнути кордон, повідомив керівник прес-служби Західного регіонального управління Держприкордонслужби Володимир Шеремет. Природний чинник є поясненням, чому нелегальні мігранти нині активно намагаються перетнути західний кордон. Осіння пора та теплі дні, спонукають їх до цього, вважають прикордонники. Вагома частка серед них є громадянами Грузії.

    Зазвичай вони формують групи з трьох-п’яти осіб. В одному з останніх випадків затримання, грузини пояснювали намагання потрапити до Європи бажанням уникнути служби в армії. Керівник Центру допомоги біженцям „Права людини не мають кордонів” Світлана Марінцова в інтерв’ю „Німецькій хвилі” зазначила, що грузинів до міграції спонукають як політичні, так і економічні чинники. Ці люди можуть просити статус біженця в Україні, але тут вони без опіки та захисту, що є, скажімо, у Польщі, говорить Марінцова:

    „Думаю, що у громадян Грузії є шанси отримати статус біженця чисто з політичних міркувань, але в економічному їм нічого не „світить”. Вони ризикують, бо як осіб «кавказької національності» - їх завжди перевірятиме міліція, у них вимагатимуть грошей, і таке інше. Навіть якщо вони й отримають статус біженця, де вони зможуть знайти роботу? Хіба на базарі. Наш уряд не думає як інтегрувати іноземців, шукачів притулку, до них ставляться вороже. Замість того, щоб зрозуміти, що ці люди несуть свої знання, навички та вміння”.

    Для прикладу, у Польщі та Словаччині, куди власне і намагаються потрапити грузини, діють програми адаптації та захисту, і держава дбає про працевлаштування біженця.

    НВ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору