ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська облрада провела день відкритих дверей

    20 квітня 2024 субота
    21 переглядів

    Закарпатська обласна рада 14 жовтня провела день відкритих дверей для студентів вищих навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл області. Ознайомитися з діяльністю депутатського корпусу забажали четвертокурсники факультету міжнародних відносин та юридичного факультету Закарпатського державного університету.

    Студенти зустрілись із заступниками голови обласної ради Михайлом Мартином та Василем Брензовичем, керівником виконавчого апарату Віктором Бульчаком, начальником відділу організаційної роботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування Іваном Бібеном, іншими спеціалістами, - інформує прес-служба облради.

    З інформації М.Мартина, майбутні юристи та економісти дізналися про склад і систему роботи ради, порядок підготовки і прийняття рішень, контроль за їх виконанням.

    Посадовець підкреслив, що у своїй роботі обласна рада та інші органи місцевого самоврядування орієнтуються на стандарти організації управління на засадах місцевого самоврядування, які містяться в Європейській хартії місцевого самоврядування.

    В.Брензович ознайомив студентів з діяльністю обласної ради та територіальних громад з розвитку транскордонного співробітництва. Закарпатська область, зазначив він, нині має укладені угоди про співробітництво з вісьмома регіонами шести зарубіжних країн. А райони, міста, села і селища підтримують дружні зв’язки з майже з 100 територіальними громадами країн Євросоюзу. Зараз депутати 9 територіальних громад Виноградівського району готують до підписання угоди зі своїми зарубіжними колегами Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії, Англії.

    Захід проходив в межах Європейського тижня місцевої демократії, що відповідно до Указу Президента проводиться в Україні з 13 до 19 жовтня уже другий рік поспіль.

    Проведення таких заходів встановлено для відзначення 50-ї річниці діяльності Ради Європи у сфері місцевої і регіональної демократії та 10-ї річниці ратифікації Україною Європейської хартії місцевого самоврядування.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору