ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Загрози епідемії жовтухи на Закарпатті немає

    20 квітня 2024 субота
    25 переглядів

    Як повідомляє Закарпатська обласна санітарно-епідеміологічна станція, на 14 жовтня в інфекційному відділенні Міжгірської районної лікарні перебували 11 осіб. З них: 8 дітей та 1 дорослий - з діагнозом вірусний гепатит А.

    Двох контактних осіб до обстежують. Вони госпіталізовані з позитивними результатами дослідження методами ІФА. За добу госпіталізації нових пацієнтів та виписки не відбулося. Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров’я.
    Загалом, з моменту виникнення епідускладнення зареєстровано 12 хворих з діагнозом вірусного гепатиту А, з них - 11 дітей та 1 доросла людина. Виписано 3 особи: 1 хворого з діагнозом гепатиту А легкої форми та 2 контактні особи, в яких діагноз гепатиту А не підтверджено.
    Під час локалізації та ліквідації осередків проведено комплекс санітарно-протиепідемічних заходів.
    Епідеміологічне спостереження продовжується. Комплекс протиепідемічних, дезинфекційних, санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на ліквідацію захворювання, триває.
    Довiдка
    Спалах гепатиту А в Закарпатській області зафіксовано в селі Голятин Міжгірського району. 12 дітей у віці від 5 до 15 років було госпіталізовано в інфекційне відділення Міжгірської центральної районної лікарні з підозрою на захворювання жовтухою. Це учні місцевої школи та 1 вихованець садочку. Згідно з попередніми даними розслідування, основним фактором розповсюдження хвороби став водний фактор.
    Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші під час засідання сесії облради 8 жовтня запропонував скерувати подання до Міністерства охорони здоров’я щодо звільнення головного санітарного лікаря області Віри Чиж. У провину голові ОблСЕС поставлено два останніх випадки масових захворювань людей на Закарпатті: отруєння працівників на заводі "Ядзакі-Україна" через сальмонельоз та спалах гепатиту А в селі Голятин Міжгірського району.

    ZAXID.NET

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору