ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що буде з партією "Наша Україна" на Закарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    59 переглядів
    "Наша Україна"

    В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція куратора партії «Наша Україна» у Закарпатській області Станіслава Аржевітіна. Йшлося про ситуацію довкола партії у зв’язку з коаліційним розколом та про стан справ у «Нашій Україні» на Закарпатті.

    Станіслав Аржевітін розповів, що наразі відповідає за перереєстрацію членів партії «Наша Україна» на Закарпатті, більше половини з них вже підтвердили своє членство у партії. За словами Станіслава Аржевітіна, станом на весну 2008 року у лавах «Нашої України» налічувалось близько 7 тисяч членів. «Десь 30-40%, як ми з’ясували, це були «мертві душі». Після перереєстрації кількість справжніх членів партії становитиме близько 2 тисячі осіб»,-- каже куратор НУ на Закарпатті і наголошує, що прийматимуть нових бажаючих.
    Депутат зауважив, що має кілька претензій щодо проекту бюджету на наступний рік. На його думку, у головному фінансовому документі не передбачили ряд потреб Закарпаття, наприклад, щодо солевих шахт. Пропозиції нардепа про удосконалення проекту бюджету стосувалися також молодіжного житлового будівництва, гірського статусу населених пунктів.
    С. Аржевітін розповів, що Політрада партії «Наша Україна» запропонувала парламентським фракціям створити нову демократичну коаліцію. «Ми не ставимо жодних ультиматумів. Досі в коаліції діяли принципи розбудови українського суспільства, а 2 вересня вони були зруйновані на догоду Росії. Як це можна забути, переступити? Як тепер працювати з чистого листка без ультиматумів? «Наша Україна» не заперечує створенню демократичної коаліції, але ми визначили такі принципи: засудити акт воєнної агресії Росії проти Грузії, визнати пріоритет забезпечення виконання Плану дій щодо членства в НАТО, відмовитися від внесення системних змін до Конституції України протягом поточного скликання Верховної Ради», — сказав депутат.
    Депутат заявив, що колишні партнери по коаліції із фракції БЮТ ще не презентували своєї позиції щодо принципів, на яких повинна функціонувати відновлена демократична коаліція та звинуватив БЮТ у голослівних заявах. Станіслав Аржевітін сказав, що відновлення коаліції можливе лише у разі, коли припиняться спільні голосування БЮТ і Партії регіонів. «Якщо таку лінію поведінки БЮТ буде витримувати і надалі, то «Наша Україна» буде змушена йти на позачергові вибори народних депутатів, а відповідальність за розвал коаліції залишиться на совісті наших колишніх союзників».
    На 4 жовтня в Ужгороді скликано конференцію обласної організації партії «Наша Україна», на яку чекають голову НСНУ В’ячеслава Кириленка.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору