ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Проект "Регіональне врядування та розвиток" впроваджується на Закарпатті

    24 квітня 2024 середа
    57 переглядів

    У п’ятницю, 19 вересня, в Ужгороді під головуванням заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Володимира Гоблика відбулася нарада щодо впровадження в області проекту «Регіональне врядування та розвиток», який реалізується Канадським інститутом урбаністики за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку спільно з Міністерством економіки України. Проект апробується в нашій та Запорізькій областях, а відповідний досвід та напрацювання будуть застосовуватися в інших регіонах України.

    Завдяки проекту підвищується спроможність місцевих державних адміністрацій та органів регіонального самоврядування здійснювати ефективний менеджмент та планування територій, а також залучати інститути громадянського суспільства до діяльності в сфері регіонального управління та розвитку громад.
    Під час наради було обговорено список пропозицій, які пропонуються для програми навчання і зміцнення інституційної спроможності в рамках реалізації Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області до 2015 року. Програмою передбачено відібрати в області 25 практичних оперативних проектів у рамках регіональної стратегії розвитку для навчання відповідних кадрів та наступного впровадження. Відбір проектів проводиться за п’ятьма стратегічними пріоритетами, серед яких – розвиток людини та підвищення соціальних стандартів життя, формування конкурентоспроможної та життєздатної економіки, поглиблення транскордонної та європейської співпраці, розвиток туризму та курортно-рекреаційної сфери, формування просторової гармонії та охорона довкілля. Загалом від області було запропоновано 39 проектів. З них відібрано по 4-5 за кожним пріоритетом.
    Сама програма включає наступні елементи: стратегічне планування за принципом участі в місцевих та регіональних органах влади, розрахунок та планування проектів, упровадження та управління проектом та міні-навчальні поїздки для спостереження за аналогічними проектами в Україні і країнах Центральної та Східної Європи.
    Серед обраних для супроводу пропозицій, зокрема: створення туристичних інформаційних центрів та агенцій супроводу туристів в Рахівському, Міжгірському та Ужгородському районах, створення агропромислової біржі, системи управління енергозбереженням в освітніх установах Ужгорода, створення підрозділу наукового парку «Київська політехніка», розробка схеми регіональних екомереж.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору