ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ситуація на автошляхах Ужгорода бажає бути кращою

    24 квітня 2024 середа
    38 переглядів

    Аби підвищити безпеку дорожнього руху, в Закарпатській області були проведені спеціальні операції: «Автобус», «Небезпечний вантаж», «Увага! Діти – на дорозі!», планові та позапланові відпрацювання. У навчальних закладах проходили «Єдині уроки з безпеки дорожнього руху».

    Але аналітичні довідки, складені працівниками ДАІ, свідчать: ситуація на дорогах, особливо Ужгорода, бажає бути кращою. Протягом 8 місяців на автошляхах краю сталося 1809 ДТП. У 598 аваріях 114 людей загинули та 712 отримали тілесні ушкодження. Зокрема, 33 аварії трапилися з вини нетверезих водіїв. Найбільш поширеними видами пригод залишаються наїзди на пішоходів та велосипедистів. Таких ДТП було 221.

    Хоча в області намітилася тенденція до зменшення аварійності за участі і з вини неповнолітніх, однак діти все рівно стають учасниками страшних автопригод. Так, протягом восьми місяців ц.р. трапилося 88 ДТП за участю дітей, в яких 16 неповнолітніх загинули та 117 отримали поранення.

    Такий стан справ викликає занепокоєння. Тож співробітники Державтоінспекції спільно з вчителями загальноосвітніх навчальних закладів Всеукраїнського рейду «Увага! Діти – на дорозі!» здійснюють облаштування стендів та куточків безпеки руху. У першу декаду вересня правоохоронці відвідали школи, провели лекції, на яких мова йшла про необхідність дотримання правил поведінки на дорогах та вулицях. Такі заходи стали вже традицією. Вони позитивно впливають на дисциплінованість наймолодших учасників дорожнього руху.

    Працівники ДАІ розгорнули агітаційну роботу з профілактики аварійності в місцях розташування нарядів дорожньо-патрульної служби на магістралях та автодорогах, якими сім’ї з дітьми повертаються з місць відпочинку перед початком нового навчального року.

    Та не все залежить від вчителів, батьків та працівників ДАІ.

    Основною причиною дорожньо-транспортних пригод інспектори ДАІ називають ігнорування водіями правил дорожнього руху та неуважність під час керування транспортним засобом. На жаль, дорога не пробачає неуважність та не дає іншого шансу.

    Я.Ф.Косюч, інспектор групи профілактики ВДАІ та АТІ з обслуговування м.Ужгород, сайт МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору