ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородець написав підручник історії для 8-го класу

    28 березня 2024 четвер
    24 переглядів

    Підручники, за якими вчаться сучасні школярі, як відомо, відбирають за конкурсом у Міністерстві освіти і науки України. Курс історії для 8-класників, приміром, розробили 8 авторів, а переможцем визнано закарпатця — завідуючого кафедрою стародавнього світу і середніх віків історичного факультету Ужгородського національного університету доцента Ігоря Ліхтея.

    Його "Всесвітня історія. Новий час (XV-XVIII ст.)" подає навчальний матеріал згідно з чинною програмою МОН, але в доступній формі. Параграфи містять огляд основних подій, витяги з історичних джерел, цікаву додаткову інформацію, схеми й таблиці. У підручнику є карти, численні ілюстрації, словник понять і термінів, хронологічна таблиця основних подій, а ще — запитання для повторення й узагальнення вивченого, піктограми, які підкажуть, який тип завдань треба виконати.
    Книжка з грифом "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України" видана за рахунок державних коштів накладом 137 500 примірників (Крім цього, є ще варіант у російському перекладі для російськомовних шкіл). Продавати її заборонено, учні отримуватимуть підручник безкоштовно. У книжкові магазини можуть потрапити хіба 5 тис. екземплярів окремого комерційного тиражу. Правда, не всі вчитимуться саме за цим виданням — автори, котрі зайняли друге і третє місце, теж мають право на частину учнівської аудиторії.
    До речі, Ігор Ліхтей уже вдруге поспіль стає призером такого конкурсу: минулоріч його "Історія середніх віків" для 7 класу теж була серед кращих.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору