ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Один тиждень "Кучерявого" Сергія Миколайовича в архіпелазі ГУ Ужгородлагу

    29 березня 2024 п'ятниця
    24 переглядів

    Кучерявий - Лисий Рата
    Кум - оперативний співробітник МВС
    Режимник - співробітник МВС
    Барига - лагерний торгаш
    Поганяло - прізвисько
    Мужики - прості робітники
    Суки - стукачі
    Хозяин - начальник лагеря!
    День перший...

    Щойно почало світати. Наступало мряковите похмілля. Черговий офіцер гулко грюкнув у залізну рейку і поспіхом сховався від весняної ранкової прохолоди в будинку штабу на площі Поштовій.
    Усе містечко було в очікуванні. Раптом ранкову тишу зруйнував несамовитий крик: "Я знов "хазяїн"!!!”..
    Інтелігенція в бараках швиденько позачиняла кватирки, бариги почали спішно перераховувати свої товари та гроші, мужики, озираючись, збиратися на ранкову повірку. Блатні сердито перевернулися на інший бік. Усі були в чеканні нового, невідомого.
    "Кучерявий" (таке поганяло мав новий-старий "хазяїн") на своєму новенькому німецькому броневику в’їхав на територію містечка і почав у супроводі шістьох радників - охоронців, спеціалістів з різних видів спорту, в тому числі й більярду, об’їжджати бараки. Нічого в цьому містечку не змінилось. Такі ж дерева в парку, таке ж повітря та пронизлива мряка.
    Обмірковуючи майбутні дії, "Кучерявий" зібрав усіх штатних та позаштатних "темників" на території штабу і, вислухавши їх доповіді, облаяв неугодних. У містечку вже багато років "відпочивали" представники декількох крупних угруповань, які підтримувалися з материка, і в разі несприйняття "хазяїна" могли спровокувати бунт. Тому "Кучерявий" почав зустрічатись з майбутньою "елітою", обіцяючи кожному щось окремо - кому кімнату в гуртожитку, кому дострокове звільнення, кому позачергову відпустку з родичами, кому бандероль. Спочатку нічого не виходило, за винятком групи "земля і воля", з якою співпрацювали ще в попередні роки.
    День починався напружено. Попередній "хазяїн", кажуть, з "колишніх", був дуже поміркований, давав мужикам заробити, інтелігенції навіть бібліотеки, басейни, фонтани будував. Блатні спокійно жили своїм життям.
    "Так не буде! - По-вовчому звив “хазяїн”. - Усі мають платити... Усіх перевести на індивідуалку, кожному продати грілку або "Перемогу", гарячу воду заборонити - усі мають платити на інфраструктуру. Хто підприємець, робить заборонений ширвжиток - у карцер. Відкупна - 20% у фонд правопорядку. Закрити водопровід - біля кожної будівлі вирити колодязь. У містечку зробити інвентаризацію будівель! Хлібний ларьок ліквідувати. Подумаємо, що ще зробити. Фонтани, басейни закрити, митись тільки з відер у режимні дні. Усі лайновози вивести за межі містечка та підпорядкувати моєму охоронцю. Шкіл забагато - біля трьох закрити, дитячі садочки передати містечковим "баригам" - нехай платять. У всіх містечкових школах поміняти вікна на самопальні, наклеїти лейблу "мєйд ін Чина", ціну встановити від стелі - різницю нехай доплачують самі. Каналізацію не будувати. Закрити те, що побудував попередник. На території містечка небіжчиків не ховати. Кожен, хто кине папір у сміттєзбірник, має платити 1% прожиткового табірного мінімуму. На центральній алеї повирізати всі дерева, щоб бараки було видко."
    Потягуючись від самозадоволення, закликав усіх челядників о 20 год. дотопити вже потоплений підводний човен у озері власного маєтку "555" поза зоною. Намагаючись сколотити колектив, запросив до святкування "кумів", "режимників" з сім’ями вільнонайманих та керманичем караульної роти. Одному з радників наказав роздерибанити на пошті передачки та бандеролі, віддавши в містечку групі "земля і воля". Житуха почалася!!!
    О 8-ій вечора зібрались усі запрошені, навіть декілька таємних "прихильників-сук" чекали дозволу перед воротами. Гулко лаяв Бобик, не запускаючи в маєток "сук". Приїхавши напідпитку після зустрічі з державними високопосадовцями з Києва по лінії МВС та прокуратури, які “кришують” у містечку, з криком:
    "Перемога.... га-га-га" розкрив ворота маєтку. Усіх зустрічав "хімік" з келихами шампанського та погарчиками 100-процентної дібровської самопалки. Поміж гостей бігала чудова "секретарка" з великими оселедцями. Гужбан почався!!! Здравиці йшли одна за одною, "Кучерявий" роздобрів, закликав пити контрольні тости за Президента, за Медведчука, Балогу та Шуфрича. Коли перейшов до Різака, отямився і, підійшовши до великого смаженого хряка, відрізав йому голову. Випотрошивши усе нутро, почепив на себе з криком "Різак, я тобі відтяв башку" і, втративши тяму, впав до озера. "Суки" кинулися рятувати свого "хазяїна". Гості тихенько по-англійськи, посідавши у свої дорогущі авта, змилися. "Кучерявий" захропів, секретарка, сівши рядом, запричитала: "Ой, лихонько йде!" Таким був день перший, повідомив нам брателло Чорний

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору